Τα έργα του Σταύρου Παναγιωτάκη στον Χώρο Τέχνης “Ώχρα Μπλε” στη Λήμνο

Στη Λήμνο και στον Χώρο Τέχνης Ώχρα Μπλε παρουσιάζει για πρώτη φορά έργα του ο Σταύρος Παναγιωτάκης. Είναι ζωγραφικά έργα πάνω σε καμβά, στα οποία  χρησιμοποιεί χρωστικές ύλες όπως μελάνια, ακρυλικά, σκόνες από Μαρόκο, Συρία, Ινδία, παστέλ κ.ά.

Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος των συνθέσεων των έργων της έκθεσης, είναι ο άνθρωπος που ονειρεύεται. Μέσα στις νέες συνθήκες της ζωής, η βαρύτητα στα ζωγραφικά έργα που παρουσιάζονται, δίνεται στη σχέση του ανθρώπου με το όνειρο και την εκστατική διάσταση αυτού του βιώματός.

Τα όνειρα συνυπάρχουν, σαν μια δραστηριότητα του πνεύματος. Στον αρχαίο κόσμο, στην  Ιλιάδα του Ομήρου, πίστευαν ότι τα όνειρα αναδύονται μέσα από το ασυνείδητο και επειδή ήταν κάτι ανεξήγητο αποκτούσαν μια ιδιαίτερη σημασία.

Η τέχνη με την πολυμορφία της καλλιτεχνικής γλώσσας διαρκώς προτείνει το δικαίωμα στο όνειρο. Δίνει τη δυνατότητα στο θεατή χωρίς να περιορίζεται, να μπορεί να φαντάζεται κάτι διαφορετικό μέσα στη καθημερινότητα του.

Τα έργα του Σταύρου Παναγιωτάκη στον Χώρο Τέχνης “Ώχρα Μπλε” στη Λήμνο

Οι μορφές των έργων της έκθεσης,  απομακρύνονται από τον πραγματικό χώρο και χρόνο και αποκαλύπτουν πτυχές της υλικής και πνευματικής διάστασης της ονειρικής εικόνας. Τα πρόσωπα που απεικονίζονται στις συνθέσεις του Σταύρου Παναγιωτάκη, αναδύονται ήρεμα μέσα από την χρωματική υφή των έργων και προσπαθούν να μεταφέρουν τον θεατή σε ένα κόσμο ονειρικό και φανταστικό. Οι εικόνες μετατρέπονται σε σύμβολα με ειδική υπόσταση και ικανότητα να δημιουργούν πρωτότυπες ενέργειες στις αισθήσεις.

Ο Σταύρος Παναγιωτάκης γεννήθηκε το 1963 στα Χανιά. Σπούδασε Ζωγραφική (1984 – 1989) στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Βερολίνου U.D.K. στον καθηγητή κ. Gerhard Bergmann με παράλληλη φοίτηση στα εργαστήρια Χαρακτικής, και Γλυπτικής. Το 1991 απέκτησε το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Meisterschüler) στην Ανώτατη Σχολή Καλών του Βερολίνου U.D.K. Το 2015 αναγορεύτηκε διδάκτορας του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ.

Από το 2017 διδάσκει ως ειδικό διδακτικό προσωπικό στη Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ

Συμμετείχε σε 73 ομαδικές και 36 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΙNFO:

Ώρες λειτουργίας για το Μάιο: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10.00-14.00, Τρίτη Πέμπτη Παρασκευή 10.00- 14.00 και 18.00- 21.00. Κυριακή κλειστά.

Για τον Ιούνιο: Ανοικτά καθημερινά 10.00-14.00 και 18.00- 21.30. Κυριακή 18.00- 21.30 .

Διάρκεια έκθεσης : 20 Απριλίου- 5 Ιουλίου 2022

Χώρος Τέχνης “Ώχρα Μπλε” , Π.Κυδά 8, 81400 Μύρινα, Λήμνος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος