Τα επτά χρόνια που «τσάκισαν» τη δημοκρατία – Ο Γ. Μεϊμάρογλου για την 21η Απριλίου (video)

Πριν από 54 χρόνια μια μαύρη σελίδα γράφτηκε στην ιστορία της χώρας με το στρατιωτικό πραξικόπημα υπό την ηγεσία του συνταγματάρχη Γεωργίου Παπαδόπουλου. Με αφορμή το θλιβερό αυτό γεγονός η ΕΡΤ μέσα από την εκπομπή «Συνδέσεις» παρουσιάζει στο κοινό σπάνιες και αδημοσίευτες φωτογραφίες της συλλογής Πουλίδη από τα 7 χρόνια που «τσάκισαν» τη δημοκρατία.

Πάνω στο ίδιο θέμα καλεσμένος ήταν ο συγγραφέας και εκδότης, Γιάννης ΜεΪμάρογλου, ο οποίος μίλησε για το βιβλίο «Διαδρομές». «Μπορεί η χούντα να τελείωσε ο αγώνας όμως για τη δημοκρατία συνεχίζεται», ανέφερε ο συγγραφέας.

Πρόκειται για ένα βιβλίο γραμμένο από τους συγγραφείς Νίκο Διακουλάκη, Σπύρο Καβουνίδη, Νίκο Κουτρέτση, Γιάννη Μαρούκη, Γιάννη Μεϊμάρογλου, Λάμπη Ντόλκα, Βασίλη Στεφανή και Δημήτρη Ψυχογιού, οι οποίο αφηγούνται τις εμπειρίες τους με αφετηρία τη χούντα των συνταγματαρχών, που επηρέασε καθοριστικά τη διαδρομή τους στη ζωή και την πολιτική, οδηγώντας τον καθένα σε διαφορετικό μονοπάτι, σε διαδρομές που άλλοτε συγκλίνουν και άλλοτε αποκλίνουν – ως τα σήμερα. Καθένας από τους οκτώ καταγράφει τα ίχνη που άφησε πάνω του η κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα των τελευταίων 60 σχεδόν χρόνων και αφηγείται τη δική του τροχιά μέσα σε αυτή. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος