Τα αγαπημένα «Λάχανα και Χάχανα» αποκτούν δική τους εκπομπή στην ΕΡΤ

Array

Όποιος είχε παιδιά που πέρασαν από το δημοτικό σχολείο την τελευταία δεκαετία, σίγουρα έχει νιώσει κάποια στιγμή ευγνωμοσύνη προς τον Τάσο Ιωαννίδη, που δημιούργησε τη σειρά «Λάχανα και Χάχανα». Συνθέτης ο ίδιος, στην προσπάθεια του πριν από χρόνια να μάθει η κόρη του Ερμιόνη τα ποιήματα που τη δυσκόλευαν από το βιβλίο της πρώτης δημοτικού, τα μελοποίησε! Ευτυχώς, δεν σταμάτησε εκεί. Βλέποντας πως το εγχείρημα είχε πετύχει, έκανε το ίδιο και με τα μαθηματικά, κάνοντας το αιώνιο βάσανο της πρώτης σχολικής ηλικίας, την προπαίδεια, να μοιάζει παιχνιδάκι!

Ακολούθησε μια μακρά πορεία από συναυλίες και παραστάσεις, και πλέον ήρθε η ώρα οι αγαπημένοι ήρωες της Λαχανοχαχανοχώρας να αποκτήσουν τη δική τους εκπομπή!

Τα αγαπημένα «Λάχανα και Χάχανα» αποκτούν δική τους εκπομπή στην ΕΡΤ

Τα παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας θα έχουν πλέον ραντεβού μαζί τους στην ΕΡΤ2 κάθε Σάββατο πρωί στις 09:00. Και αν δεν προλάβουν (ή αν θέλουν κι άλλο!), θα μπορούν να δουν τα «Λάχανα και Χάχανα – Κλικ στη Λαχανοχαχανοχώρα» σε επανάληψη κάθε Παρασκευή στις 16:00 το απόγευμα.

Γεμάτη δημιουργική φαντασία, τραγούδι, μουσική, χορό, παραμύθια αλλά και κουίζ γνώσεων, η εκπομπή προάγει τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι και την τέχνη.

Οι σύγχρονες τεχνικές animation και βίντεο, υπηρετούν τη φαντασία του δημιουργού, αναδεικνύοντας ευφάνταστα περιβάλλοντα και μαγικούς κόσμους, αλλά ζωντανεύοντας και τις δημιουργίες των ίδιων των παιδιών που δανείζουν τη δική τους φαντασία στην εικονοποίηση των τραγουδιών «Λάχανα και Χάχανα».

Τα αγαπημένα «Λάχανα και Χάχανα» αποκτούν δική τους εκπομπή στην ΕΡΤ

Η εκπομπή σκοπεύει στην ποιοτική ψυχαγωγία παιδιών 4-7 ετών, προσεγγίζοντας θέματα που τροφοδοτούνται με παιδαγωγικό υλικό (σχετικά με τη Γλώσσα, τα Μαθηματικά, τη Μυθολογία, το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό, Γενικές γνώσεις, αλλά και το Ευ Ζην – τα συναισθήματα, την αυτογνωσία, τη συμπεριφορά, την αυτοπεποίθηση, την ενσυναίσθηση, τη δημιουργικότητα, την υγιεινή διατροφή, το περιβάλλον κ.ά.), με πρωτότυπο και ευφάνταστο τρόπο, αξιοποιώντας ως όχημα τη μουσική και τις άλλες τέχνες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος