Τα 660 καθίσματα του Studio αποκτούν όνομα και πρόσωπο

Array

Σημαντικοί σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, διευθυντές φωτογραφίας, μουσικοί, μοντέρ, τεχνικοί, παραγωγοί θα δώσουν το όνομα τους σε κάθε ένα από τα 660 καθίσματα του ιστορικού κινηματογράφου τέχνης STUDIO. Παράλληλα δίπλα στα ονόματα θα υπάρχει και ένα QR code γεμάτο από πληροφορίες (βιογραφία, εργογραφία, φωτογραφικό υλικό, συνεντεύξεις, κείμενα κ.α.) για τον δημιουργό αλλά και τρέιλερ των ταινιών του ή βίντεο των καλλιτεχνικών έργων του.

Τα QR codes θα είναι μία ανοιχτή διαδικασία, που θα ανανεώνεται συνεχώς με νέα δεδομένα.

Τα 660 καθίσματα του Studio αποκτούν όνομα και πρόσωπο

Στο επίσημο site του STUDIO καθώς και στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του STUDIO δίνονται στη δημοσιότητα οι προτάσεις για τα ονόματα, που θα είναι ανοιχτές σε σινεφίλ και δημιουργούς μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, για να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πληρέστερα αυτή η λίστα.

Στις 30 Οκτωβρίου, την ιδιαίτερη αυτή ημέρα που ιδρύθηκε το STUDIO πριν από 55 χρόνια, η λίστα με τα 660 ονόματα θα οριστικοποιηθεί.

Ο ιστορικός κινηματογράφος καλεί τον κόσμο να συμμετέχει και να προτείνει ονόματα δημιουργών που πιστεύει ότι πρέπει να πάρουν τη δική τους θέση στην αίθουσα. Κάθε συμμετοχή θα συνοδεύεται από ένα δωρεάν εισιτήριο για μία ταινία της επιλογής σας στο STUDIO.

Επίσης, καλείται όποιος διαθέτει παλιά προγράμματα του κινηματογράφου STUDIO να τα φέρει ώστε να σκαναριστούν με σκοπό να εμπλουτιστεί το αρχείο.

Εδώ μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες Δημιουργών του Ελληνικού Κινηματογράφου και εδώ του Παγκόσμιου Κινηματογράφου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος