SYRREO: O Αύγουστος στη Σύρο γεμίζει συναυλίες-έκπληξη

«Η μουσική είναι ο θόρυβος που σκέπτεται», έγραφε ο Victor Hugo. Με αυτό το μότο, το ιστορικό πλέον Φεστιβάλ Κυκλάδων γιορτάζει τα 21 χρόνια του: «ενηλικιώνεται», αποκτά την επωνυμία SYRREO και τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει το Σωματείο Όμιλος Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Θαλάσσιας Ελλάδας – CEM, με τη μακρόχρονη στήριξη του προέδρου Φώτη Καραγιαννόπουλου.

Το φετινό πρόγραμμα, επιμελημένο από τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή Νικόλα Καβάκο, συνδυάζει κλασικό ρεπερτόριο, λυρικό τραγούδι με τον κορυφαίο βαρύτονο Δημήτρη Πλατανιά και την Σοφία Ταμβακοπούλου στο πιάνο, οπερέτα αγαπητή και στη σημερινή γενιά, ακόμη και Latin pop-rock ήχους παιγμένους με κλασικά όργανα με πρωταγωνιστή τον μεγάλο κιθαρίστα Κώστα Κoτσιώλη. Για πρώτη φορά, μάλιστα, περιλαμβάνει δωρεάν παιδική συναυλία από το El Sistema Greece, δίνοντας χώρο στο μέλλον της μουσικής .

SYRREO: O Αύγουστος στη Σύρο γεμίζει συναυλίες-έκπληξη

Η Σύρος, με τα εμβληματικά κτήρια του 19ου αιώνα, αποδεικνύει εδώ και δύο δεκαετίες ότι μπορεί να είναι κάτι πολύ περισσότερο από «παραλία-ταβέρνα-μπαρ»: ένας πολιτιστικός προορισμός αντάξιος των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών. «Φανταστείτε τη Βιέννη πάνω σε μια κυκλαδίτικη παραλία», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του φεστιβάλ .

Ο φετινός κύκλος ανοίγει στις 3 Αυγούστου με γκαλά ελληνικής οπερέτας στην κεντρική πλατεία της Ερμούπολης και κλείνει στις 17 Αυγούστου με τον ακαδημαϊκό σολίστ Λεωνίδα Καβάκο στο Θέατρο «Απόλλων» – έναν χώρο με αξεπέραστη ακουστική, σύμβολο της ευρωπαϊκής ταυτότητας του νησιού .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος