Συνεχίζεται το Φεστιβάλ ΙΡΙΔΑ VISIONS – Μέρες Πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α.

Συνεχίζεται για μία ακόμη εβδομάδα το φεστιβάλ ΙΡΙΔΑ VISIONS – μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α., που συνδιοργανώνουν ο Κινηματογραφικός, ο Φωτογραφικός, ο Θεατρικός και ο Χορευτικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.).

Το Σάββατο 27/5 στις 20:00 στον κινηματογράφο Ίριδα (Ακαδημίας 55), θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας Μπλε Βασίλισσα του Αλέξανδρου Σιπσίδη.

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ ΙΡΙΔΑ VISIONS – Μέρες Πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί με υπότιτλους για Κ/κωφά και βαρήκοα άτομα SDH (Subtitles for the Deaf and Hard-of-Hearing) που δημιουργήθηκαν για την ταινία από την Κίνηση Αναπήρων Καλλιτεχνών.

Η ταινία αποτελεί την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη και συμμετείχε στο 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το σενάριο υπογράφουν οι Δημήτρης Ευλαμπίδης και Απολλωνία Τσαντά.

Μια ληστεία γίνεται η αφετηρία για μια «μπλε ιστορία» με πολλές διαφορετικές εκδοχές – τόσες όσες και οι διακριτές οπτικές γωνίες τεσσάρων άπληστων χαρακτήρων που συναγωνίζονται με φόντο τη «Μπλε Βασίλισσα», ένα από τα σπανιότερα διαμάντια του κόσμου. Ανάμεσά τους κι ο Γιάννης, που μέσα από μια σειρά αποκαλύψεων μετατρέπεται από θύτης στο ιδανικό θύμα.

Πρωταγωνιστούν: Μιχάλης Οικονόμου, Ράσμι Σούκουλη, Τέτη Καλαφάτη, Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Ημμελος, Γιώργος Αδαμαντιάδης, Φωτεινή Λεβογιάννη, Θέμης Πάνου

Την Κυριακή 28/5 στις 20:00 στον κινηματογράφο Ίριδα (Ακαδημίας 55), θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας Victoria του Sebastian Schipper. Η προβολή πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Goethe-Institut Athen.

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ ΙΡΙΔΑ VISIONS – Μέρες Πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α.

Η ταινία που γυρίστηκε το 2015 αποτελεί μία από τις λίγες ταινίες μεγάλου μήκους που έχουν γυριστεί με την τεχνική του μονοπλάνου. Το σενάριο αποτελούνταν από 12 σελίδες, με το μεγαλύτερο μέρος του διαλόγου να προέρχεται μέσα από τον αυτοσχεδιασμό.

Η νεαρή Ισπανίδα Victoria χορεύει στα νυχτερινά κλαμπ του Βερολίνου, όπου και γνωρίζεται με τέσσερις νεαρούς. Αυτό που ακολουθεί είναι ένα ρομαντικό ειδύλλιο, μια ληστεία τράπεζας και μια νύχτα χωρίς ανάσα στους δρόμους του Βερολίνου. 140 συναρπαστικά λεπτά σ’ ένα και μοναδικό πλάνο.

Πρωταγωνιστούν: Laia Costa, Frederick Lau

Την ταινία θα προλογίσει η Dr. Stefanie Peter, Διευθύντρια Πολιτιστικών Προγραμμάτων του Goethe-Institut Athen & των Ινστιτούτων Goethe της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.  

Η είσοδος στον κινηματογράφο Ίριδα, θα γίνεται από την πλευρά της Ακαδημίας με την επίδειξη του email προκράτησης θέσης και παραλαβή του δωρεάν εισιτηρίου.

Η προκράτηση θέσεων ξεκινάει 2 μέρες πριν την προγραμματισμένη εκδήλωση και ώρα 11:00 π.μ. Η προκράτηση ισχύει έως 15 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Στην συνέχεια η είσοδος γίνεται με σειρά προτεραιότητας. 

Την ημέρα της εκδήλωσης θα υπάρχει και αριθμός δωρεάν εισιτηρίων που θα διατίθενται στην είσοδο μέχρι την εξάντληση τους. 

Για περισσότερες λεπτομέρειες και προκρατήσεις θέσεων παρακαλούμε επισκεφτείτε το iridavisions.gr.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος