Συνεργασία Εθνικών Επιτροπών UNESCO Ελλάδας και Γερμανίας για την προώθηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Πρόγραμμα για την Πολιτιστική Κληρονομιά με επίκεντρο τους νέους συνδιοργανώνουν οι Εθνικές Επιτροπές UNESCO Ελλάδος και Γερμανίας, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που έχουν αναπτύξει τους τελευταίους μήνες με στόχο τη διατήρηση και προώθηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 σε συνεργασία με το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο, και σε αυτό συμμετέχουν νέοι από την Ελλάδα και τη Γερμανία. Στόχος είναι η διασύνδεση ενός ελληνικού και ενός γερμανικού σχολείου για την εκπόνηση ενός κοινού προγράμματος σχετικά με την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά. Ήδη έχουν επιλεγεί να συμμετάσχουν το 1ο Γενικό Λύκειο Χαλκίδας, καθώς και το γερμανικό σχολείο Evangelisches Gymnasium Zum Grauen Kloster με έδρα το Βερολίνο.

Συνεργασία Εθνικών Επιτροπών UNESCO Ελλάδας και Γερμανίας για την προώθηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Η εναρκτήρια συνάντηση του Προγράμματος πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως 17 Αυγούστου στα γραφεία της Γερμανικής Επιτροπής για την UNESCO στο Βερολίνο. Κατά τη διάρκειά της, τέσσερις νέοι από την Ελλάδα συμμετείχαν σε εργαστήρια σχετικά με την αξία της διαφύλαξης της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Κληρονομιάς, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποίησαν επισκέψεις στους συνεργαζόμενους φορείς για την υλοποίηση του Προγράμματος.

Η δεύτερη Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO στην Αθήνα, από τις 24 έως και τις 28 Σεπτεμβρίου.

Συνεργασία Εθνικών Επιτροπών UNESCO Ελλάδας και Γερμανίας για την προώθηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος