Συναυλία τιμής & μνήμης για τη «Μάχη της Ηλεκτρικής»

Μεγάλη συναυλία διοργανώνει την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου στον ΑΗΣ Αγίου Γεωργίου στις 6μμ ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας σε συνεργασία με τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για να τιμήσει την επέτειο της «Μάχης της Ηλεκτρικής».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: «Η «Μάχη της Ηλεκτρικής» συμβολίζει τη μεγαλειώδη αντίσταση του λαού μας απέναντι στους Γερμανούς κατακτητές.

Ο αγώνας, που έδωσαν με ηρωισμό στις 13 Οκτωβρίου 1944, οι εργαζόμενοι στην «Ηλεκτρική» μαζί με τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ για να σώσουν το εργοστάσιο του Αγίου Γεωργίου στο Κερατσίνι, είναι μια κορυφαία στιγμή της νεότερης ιστορίας μας και αποτελεί πηγή έμπνευσης για κάθε Έλληνα.

Τιμούμε τους έντεκα νεκρούς της Μάχης της Ηλεκτρικής και όλους τους αγωνιστές που αντιστάθηκαν και απέτρεψαν την καταστροφή του εργοστασίου.

Στους χιλιάδες εργαζόμενους του Ομίλου ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ η «Μάχη της Ηλεκτρικής» είναι μια διαρκής υπενθύμιση για την υπεράσπιση του βασικού αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας και του δημόσιου χαρακτήρα της.

Σήμερα, που κινδυνεύει όσο ποτέ άλλοτε ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ έχουμε χρέος να δώσουμε το δικό μας αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της μεγαλύτερης βιομηχανίας της πατρίδας μας.

Με τη μεγάλη συναυλία που διοργανώνουμε σε συνεργασία με το Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας στις 13 Οκτωβρίου, 6 το απόγευμα στον ΑΗΣ Αγίου Γεωργίου στο Κερατσίνι τιμούμε τους αγωνιστές που υπερασπίστηκαν την «Ηλεκτρική» και στέλνουμε, μαζί με τους πολίτες, το δικό μας μήνυμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.Συναυλία τιμής & μνήμης για τη «Μάχη της Ηλεκτρικής»

Από την πλευρά του το σωματείο εργαζομένων στη ΔΕΗ «Σπάρτακος» (έδρα στην Πτολεμαΐδα), επισημαίνει σε ανακοίνωσή του: «Μάχη της Ηλεκτρικής» – Η Ιστορία Επαναλαμβάνεται – Ο Αγώνας Συνεχίζεται

Σήμερα, 77 χρόνια μετά, τιμούμε τους νεκρούς που έδωσαν ηρωική μάχη, προκειμένου να σώσουν το εργοστάσιο της «Ηλεκτρικής».

Μιας σημαντικής ενεργειακής μονάδας της χώρας που τροφοδοτούσε ολόκληρο το λεκανοπέδιο.

Η σημασία της διάσωσης, εκ των πραγμάτων, ήταν μείζονος σημασίας, αφού σε περίπτωση που πετύχαινε το σχέδιο για ανατίναξη της Ηλεκτρικής, το λεκανοπέδιο θα έμενε χωρίς ενέργεια επί μήνες.

Η θαυμαστή και σπουδαία Μάχη της Ηλεκτρικής αποτελεί αναμφίβολα ένα διαχρονικό και λαμπρό παράδειγμα.

Τα τελευταία χρόνια κληθήκαμε ως εργαζόμενοι στη μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση του Ελληνικού λαού, να δώσουμε πολλές μάχες, όλες καίριες, όλες ουσιαστικές για την ίδια την ύπαρξη της εταιρίας.

Όμως ειδικά τώρα, υπό τις συνθήκες που θέλουν τη ΔΕΗ από δημόσια να παραδίδεται στα ιδιωτικά συμφέροντα με την ΑΜΚ, καλούμαστε να δώσουμε την σπουδαιότερη ίσως μάχη. Καλούμαστε να σηκώσουμε και το βάρος που μας αναλογεί και αυτό που δεν μας αναλογεί, προκειμένου να διασφαλίσουμε τον δημόσιο χαρακτήρα της.

Οι ήρωες του 1944 υπερασπίστηκαν με τη ζωή τους το εργοστάσιο του Αγίου Γεωργίου στο Κερατσίνι, υπερασπίστηκαν το δημόσιο αγαθό του ηλεκτρισμού.

Σήμερα οι συνθήκες επιτάσσουν, ξανά, ηρωική υπεράσπιση της Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και της Δημόσιας υπόστασής της».

Σχετική είδηση: Η νικηφόρα Μάχη της Ηλεκτρικής στις 13 Οκτωβρίου 1944

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος