Συνάντηση τριών χορωδιών για τη μουσική τέχνη και τη φιλία στο Πήλιο

Η καταληκτική συναυλία του φετινού φεστιβάλ στο Χόρτο, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στις 19:30 στο Υπαίθριο Θέατρο. Η Χορτωδία, χορωδία κατοίκων Νοτίου Πηλίου και οι φιλοξενούμενες χορωδίες από την γαλλόφωνη Neuchâtel της Ελβετίας και τη μικτή χορωδία Καλαμαριάς μοιράζονται ένα πλούσιο πρόγραμμα χορωδιακής μουσικής που εκτείνεται από την αναγέννηση έως τις μέρες μας.

Ανακαλύπτοντας νέα αριστουργήματα, ερμηνεύοντας γνωστά κομμάτια και με άξονα τη φιλία και την καλοσύνη, η χορωδιακή αυτή συνάντηση έρχεται με τον καλύτερο τρόπο να ολοκληρώσει το πλούσιο πρόγραμμα του 38ου Φεστιβάλ στο Χόρτο.

Συνάντηση τριών χορωδιών για τη μουσική τέχνη και τη φιλία στο Πήλιο

Με περισσότερα από 50 χρόνια δράσης η χορωδία Cantabile είναι η Συμφωνική Χορωδία της πόλης Neuchâtel. Ιδρύθηκε το 1970 από τον Georges-Henri Pantillon, πιανίστα, οργανίστα και καθηγητή μουσικής στην Ecole Normale Cantonale, παρουσιάζοντας πολλά έργα με επαγγελματικές ορχήστρες και σολίστες, στο καντόνι της και στο εξωτερικό (Παρίσι, Εδιμβούργο, Λίβερπουλ, Olomouc, Hradec Kralové (Τσεχική Δημοκρατία). Ως ανεξάρτητος οργανισμός η χορωδία Cantabile ξεκίνησε μια γόνιμη μουσική συνεργασία με επαγγελματικά σύνολα το 1999 (Ορχήστρα Δωματίου του Neuchâtel και στη συνέχεια το 2008 με το Ensemble Symphonique Neuchâtel) υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Jean-Claude Fasel. Το 2010 αναλαμβάνει ο τωρινός μαέστρος, Renaud Bouvier, με βοηθό τον πιανίστα Marc Golta, συνεχίζοντας ένα σημαντικό έργο μουσικής εξέλιξης, σεβόμενος παράλληλα τη φιλία και την ενθουσιώδη ατμόσφαιρα που επικρατεί μεταξύ των χορωδών του.

Συνάντηση τριών χορωδιών για τη μουσική τέχνη και τη φιλία στο Πήλιο

Η Μικτή χορωδία του Δήμου Καλαμαριάς ιδρύθηκε το 1983. Με γνώμονα την προσφορά και την αγάπη για τον πολιτισμό και το χορωδιακό τραγούδι, οι φιλόμουσοι Καλαμαριώτες με την υποστήριξη του Δήμου, ανέδειξαν ένα ευάριθμο, ποιοτικό και δραστήριο σύνολο, με ρεπερτόριό που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα εποχών και στυλ.Στις κορυφαίες από τις πολυάριθμες εμφανίσεις της συγκαταλέγονται: οι 2 εμφανίσεις της στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στις οποίες συνέπραξε με την Ορχήστρα του Δήμου Καλαμαριάς και την Κρατική ορχήστρα Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, η σύμπραξή της με την Συμφωνική ορχήστρα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, οι συναυλίες της, αφιερώματα στους Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρο Κουγιουμτζή και Γιάννη Σπανό τα οποία πραγματοποιήθηκαν παρουσία τους. Πολυάριθμες είναι επίσης και οι συμμετοχές και διακρίσεις της χορωδίας σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τη χορωδία από το Σεπτέμβριο του ‘97 διευθύνει ο μαέστρος Γιάννης Κούκας.

Συνάντηση τριών χορωδιών για τη μουσική τέχνη και τη φιλία στο Πήλιο

Η χορΤωδία (όπως ονομάστηκε το χορωδιακό σύνολο μετά την πρώτη του εμφάνιση στο Χόρτο το καλοκαίρι του 2012) απαρτίζεται από κατοίκους της περιοχής του Νοτίου Πηλίου. Πρόκειται για μια ερασιτεχνική χορωδία, κράμα εθνικοτήτων, ανθρώπων με όρεξη και αγάπη για το τραγούδι, που μοιράζονται την χαρά της μουσικής και της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Με την προτροπή και την στήριξη του Ιδρύματος Αγγελίνη-Χατζηνίκου, το αγκάλιασμα του δραστήριου Αναπτυξιακού Συλλόγου Χόρτου, την ένθερμη συμμετοχή του Συλλόγου οι Φιλοι των Καλντεριμιών και με την καθοδήγηση του μαέστρου και πιανίστα Νίκου Αδρασκέλα, η χορΤωδία προσμετρά ήδη πολλές δυναμικές εμφανίσεις στη μέχρι τώρα πορεία της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος