Συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΑΓΩΝ» από μαθητές Ελλάδας – Ιταλίας

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «European Festival of Ancient Greece» υποδέχθηκε από την Κυριακή, 3 Απριλίου και για μια εβδομάδα, μαθητές από Ελλάδα και Ιταλία, στο πλαίσιο του καινούριου εκπαιδευτικού προγράμματος «ΑΓΩΝ», το οποίο ταξίδεψε σε Δελφούς, Κόρινθο, Άργος, Νεμέα, Αρχαία Ολυμπία, Αθήνα.

Οι άξονες του «ΑΓΩΝ»

Οι βασικοί άξονες του πολυδιάστατου αυτού εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν τα συνέδρια, οι ξεναγήσεις, οι παραστάσεις, οι αθλητικοί αγώνες, οι συζητήσεις και πολλά δημιουργικά εργαστήρια (θεάτρου, χορού, μουσικής, γλυπτικής αλλά και μαγειρικής).
Συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΑΓΩΝ» από μαθητές Ελλάδας – Ιταλίας

Στόχος του προγράμματος είναι η προβολή του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, η σύνδεσή του με το σύγχρονο πολιτισμό και η δημιουργική ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών σχετικά με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Έφηβοι -άγνωστοι μεταξύ τους- συνεργάστηκαν, έπαιξαν, έμαθαν και αλληλοεπίδρασαν με όρους δημοκρατικούς. Τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού τηρήθηκαν με απόλυτη ασφάλεια, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και τις ανάλογες αποστάσεις μεταξύ των ατόμων που συμμετείχαν. Ο ενθουσιασμός των εφήβων είναι μεγάλος, περιμένοντας με ανυπομονησία την επόμενη συνάντησή τους.

Συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΑΓΩΝ» από μαθητές Ελλάδας – Ιταλίας

Πότε πρόκειται να επαναληφθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΑΓΩΝ»

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΑΓΩΝ» θα  γίνει ξανά τον Οκτώβριο (από 16 έως 23 του μηνός), συνεχίζοντας τις πολύτιμες πολιτιστικές ανταλλαγές και την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού και της Ελλάδας μέσα από την τέχνη, την ιστορία και τις βιωματικές αυτές δράσεις «από τα βιβλία στην πραγματικότητα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος