Συλλυπητήριο μήνυμα του Υπουργείου Πολιτισμού για τον θάνατο του Τάκη Βουγιουκλάκη

Με μήνυμά του για την απώλεια του Τάκη Βουγιουκλάκη το Υπουργείο Πολιτισμού εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους φίλους του.

“Χθες έφυγε από τη ζωή ο Τάκης Βουγιουκλάκης, ένας σκηνοθέτης που υπηρέτησε το θέατρο και τον κινηματογράφο για πάνω από 50 χρόνια” τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι “με ξεχωριστές σπουδές κινηματογράφου στην Ιταλία δίπλα σε δασκάλους όπως ο Βιτόριο ντε Σίκα και ο Τζιάνι Πιέτρι, ο Τάκης Βουγιουκλάκης γύρισε στην Ελλάδα τη δεκαετία του 60’, όπου εργάστηκε αδιάλειπτα ως σκηνοθέτης από το 1963 τόσο στο ραδιόφωνο, σκηνοθετώντας θεατρικά έργα όσο και στην τηλεόραση στα πρώτα σίριαλ και σόου της εποχής”.

Αναφέρεται ακόμα ότι “Στον κινηματογράφο εργάστηκε όχι μόνο με την ιδιότητα του σκηνοθέτη, αλλά και του διευθυντή παραγωγής σε πολύ μεγάλες κινηματογραφικές εταιρείες, όπως η «Φίνος Φιλμ» και η «Δαμασκηνός-Μιχαηλίδης» τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου. Στη συνέχεια ασχολήθηκε και με το θέατρο σκηνοθετώντας περισσότερες από 50 παραστάσεις. Ήταν πάντα στο πλευρό της αδελφής του Αλίκης με την οποία έκαναν πολλές επιτυχίες, τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο” .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος