Συγκέντρωση φορέων στο θέατρο Ακροπόλ αύριο Πέμπτη 1η Μαρτίου

Με τη διοργάνωση συγκέντρωσης στο θέατρο Ακροπόλ, απαντούν φορείς στις πιέσεις που δημιουργούνται σε βάρος των συντελεστών της παράστασης.

Την κίνηση συμπαράστασης συνυπογράφουν φορείς από το χώρο του Πολιτισμού.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά: “Οι αντιδράσεις των παραεκκλησιαστικών οργανώσεων, καθώς και η μήνυση που κατέθεσε ο Μητροπολίτης Κυθήρων, κατά των συντελεστών της παράστασης «Jesus Christ Superstar» γυρνάει την Ελληνική κοινωνία πολλές δεκαετίες πίσω. Η μισαλλοδοξία και η φίμωση της ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης αποτελούν φαινόμενα εξαιρετικά επικίνδυνα, σε μία εποχή που η ακροδεξιά ρητορική κερδίζει έδαφος σε παγκόσμιο επίπεδο.
Όλα τα παραπάνω συνοδεύονται με προσωπικές απειλές στους ηθοποιούς, με επιθετικές αναρτήσεις όπως «κάψτε το θέατρο» και εμποδίζουν απλούς θεατές που επιθυμούν να δουν την παράσταση με ακατανόμαστες βρισιές και χειροδικίες”.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι: “Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος – Ακροάματος στέκεται απαρέγκλιτα απέναντι σε κάθε προσπάθεια λογοκρισίας και στοχοποίησης των συντελεστών της παράστασης. Επιπλέον καλούμε την Πολιτεία να αναλάβει νομοθετικές πρωτοβουλίες, ώστε να εξαλειφθούν από τον ποινικό κώδικα οι διατάξεις εκείνες που δίνουν το δικαίωμα να διώκεται η καλλιτεχνική δημιουργία.

Η τέχνη που επιλέξαμε να υπηρετήσουμε,
χρειάζεται και να την υπερασπιστούμε.

Καλούμε όλους τους πολίτες, δημιουργούς και κοινό να δώσουν δυναμικό παρόν την Πέμπτη 1 Μαρτίου στις 18:00 μ.μ. στο θέατρο Ακροπόλ, Ιπποκράτους 9-11. Βρισκόμαστε απέναντι σε ότι περιορίζει, ελέγχει, λογοκρίνει, καταστέλλει και προσπαθεί να εκφοβίσει τη θεατρική τέχνη”.

Το κάλεσμα υπογράφουν: Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος – Ακροάματος, Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδας, Σωματείο Εργαζομένων στο χώρο του χορού, Ένωση Λυρικών Πρωταγωνιστών Ελλάδας, Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου, Σωματείο Εργαζομένων Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Σωματείο Εργαζομένων της εταιρείας Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε., Σύλλογος εργαζομένων στο Κ.Θ.Β.Ε. πάσης φύσεως προσωπικού, Σωματείο Τεχνικού Βοηθητικού Προσωπικού & λοιποί Προσωπικού ΕΛΣ, Ένωση Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου Τηλεόρασης–Ο.Τ.

Σχετικές ειδήσεις:

Βανδαλισμοί και φραστικές επιθέσεις κατά του “Jesus Christ Superstar” (video)

ΣΥΡΙΖΑ: Απειλή κατά της ελευθερίας του λόγου οι επιθέσεις στο «Jesus Christ Superstar»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος