Stavros Lantsias Quartet: «Ο “δικός” μου Ennio Morricone»

Ο Σταύρος Λάντσιας μαζί με το κουαρτέτο του παρουσιάζουν τη συναυλία «Ο “δικός” μου Ennio Morricone» το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός».

Ο καταξιωμένος πιανίστας και συνθέτης Σταύρος Λάντσιας ανοίγει ένα παράθυρο στο μουσικό σύμπαν του αγαπημένου του συνθέτη Ennio Morricone και παρουσιάζει τις αξέχαστες μελωδίες του που έχουν «ντύσει» εμβληματικές ταινίες, όπως “Cinema Paradiso”, “Once Upon a Time in the West” και πολλές άλλες, μέσα από ευρηματικές ενορχηστρώσεις και εμπνευσμένες εκτελέσεις από χαρισματικούς σολίστες. Μία βραδιά γεμάτη εικόνες και συγκίνηση, εμπλουτισμένη από αναφορές στις ταινίες και ενδιαφέροντα αποσπάσματα από συνεντεύξεις του μεγάλου συνθέτη.

Stavros Lantsias Quartet: «Ο “δικός” μου Ennio Morricone»

Ένα πρώτο δείγμα της δουλειάς του Σταύρου Λάντσια πάνω στη μουσική του Ennio Morricone παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής την 1η Οκτωβρίου 2022, στην πρεμιέρα της προβολής του ντοκιμαντέρ για τη ζωή του μεγάλου συνθέτη που σκηνοθέτησε ο Giusepe Tornatore.

Ακολούθησε η συναυλία στο Μουσείο Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στις 16 Δεκεμβρίου 2022. Ο ενθουσιασμός και η αγάπη του ελληνικού κοινού για τη μουσική του Ennio Morricone ώθησαν τον Σταύρο Λάντσια να προγραμματίσει ακόμα δυο συναυλίες στην, εξαιρετικής ακουστικής, αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός».

Για τις συναυλίες αλλά και για την “δική” του ιδιαίτερη σχέση με το μεγάλο Ιταλό μουσικοσυνθέτη, ο Σταύρος Λάντσιας μίλησε στην εκπομπή «Αποτύπωμα» της «Φωνής της Ελλάδας» με τη Φούλη Ζαβιτσάνου.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος