«Στα φτερά του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου»: Η βραβευμένη ελληνική παραγωγή σε παγκόσμια διανομή

Την παγκόσμια διανομή της βραβευμένης σειράς ιστορικού ντοκιμαντέρ «Στα φτερά του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου», που δημιούργησε η εταιρεία παραγωγής Gullwing με έδρα την Καβάλα, σε συμπαραγωγή της Cosmote TV, σκηνοθεσία του Δημήτρη Χατζημαλλή και σενάριο του Πασχάλη Παλαβούζη, ζήτησε και ανέλαβε η TVF International, μια από τις κορυφαίες στην Ευρώπη ανεξάρτητες εταιρείες διανομής ντοκιμαντέρ, σειρών και τηλεοπτικού υλικού με έδρα το Λονδίνο.

Αυτή την περίοδο γίνεται το adaptation από την ελληνική στην αγγλική γλώσσα με την επίσημη διεθνή ονομασία του ιστορικού ντοκιμαντέρ να είναι «Wings of the Great War». Κυκλοφόρησε ήδη από την TVF International και το επίσημο trailer της σειράς στην αγγλική γλώσσα.

Σε λίγες εβδομάδες η σειρά θα είναι διαθέσιμη σε όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα στην Ευρώπη, την Αμερική και Αυστραλία, από συνδρομητικές πλατφόρμες, από on demand και άλλα δίκτυα μετάδοσης.

Η σειρά των δέκα επεισοδίων του ιστορικού ντοκιμαντέρ «Στα φτερά του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου» παρουσιάζει τις παράτολμες και άκρως εντυπωσιακές αεροπορικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο, στη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η βραβευμένη σειρά, μέσα από μοναδικές μαρτυρίες και πλούσιο αρχειακό υλικό, παρουσιάζει τις άγνωστες πτυχές των αεροπορικών επιχειρήσεων, στις οποίες συμμετείχαν Βρετανοί, Γάλλοι, Αυστραλιανοί, Νεοζηλανδοί, Καναδοί, Σέρβοι, Έλληνες, Γερμανοί, Τούρκοι, Βούλγαροι και Αυστροούγγροι πιλότοι.

Η νέα σημαντική επιτυχία της καβαλιώτικης εταιρείας παραγωγής Gullwing είναι το επιστέγασμα του ταλέντου των νέων ανθρώπων που συμμετέχουν στη δημιουργική ομάδα και της σκληρής δουλειάς που επιτελείται, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι στην ελληνική περιφέρεια γίνονται αξιόλογες δουλειές με διεθνείς προδιαγραφές, που αποτελούν ένα εξαγωγικό τηλεοπτικό προϊόν εφάμιλλο μεγάλων εταιρειών παραγωγής του εξωτερικού.

Τηλεοπτικές παραγωγές της Gullwing όπως: «Στα φτερά του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου», «Ιστορία με Χρώμα», «Ατσάλινη Ιστορία», «Σε μια Νέα Πατρίδα» προβλήθηκαν με επιτυχία στην ΕΡΤ και στην Cosmote TV – Cosmote History, κερδίζοντας επαινετικά σχόλια και άριστες εντυπώσεις από το τηλεοπτικό κοινό.

Σύνοψη σειράς «Στα φτερά του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου»

Στο Βαλκανικό μέτωπο ( Σερβία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Τουρκία ) κατά την διάρκεια του μεγάλου πολέμου διαδραματίστηκαν γεγονότα, άγνωστα στο ευρύ κοινό, που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του πολέμου και την διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

Ιστορίες τόλμης και ανδρείας που καταγράφηκαν ως θρύλοι από τους πρώτους αεροπόρους των αντιμαχόμενων πλευρών.

Δεν είναι τυχαίο που βετεράνοι αεροπόροι με εμπειρία «χτισμένη» στο ελληνικό θέατρο επιχειρήσεων, σημαντικά σοφότεροι τόσο σε θέματα επιχειρήσεων όσο και θέματα που άπτονται της ίδιας της φυσιολογίας της πτήσης, συνέβαλαν αποφασιστικά μετά τον πόλεμο στην περαιτέρω διερεύνηση των ορίων του ανθρώπου στον αέρα.

Αναγνωρίσεις και φωτογραφίσεις, βομβαρδισμοί, αερομαχίες, ανθυποβρυχιακός πόλεμος ήταν μερικοί μόνο από τους ρόλους που επωμίστηκαν οι αεροπορικές δυνάμεις των αντιμαχόμενων συνασπισμών που επιχείρησαν στο Βαλκανικό Μέτωπο.

Παράτολμοι άντρες, ξένοι – φερμένοι από τα πέρατα του κόσμου, από την μια πλευρά: Βρετανοί, Γάλοι, Αυστραλιανοί, Νεοζηλανδοί, Καναδοί, Σέρβοι και Έλληνες και από την άλλη Γερμανοί, Τούρκοι, Βούλγαροι, Αυστροούγκοι, νίκησαν το φόβο για το άγνωστο, αψήφησαν το θάνατο, πέταξαν με πρωτόγονες πτητικές μηχανές από πανί και ξύλο, πολέμησαν στους ουρανούς του Αιγαίου και της Μακεδονίας, έγιναν θρύλοι. Κάποιοι δε γύρισαν ποτέ πίσω στις πατρίδες τους.

Συντελεστές σειράς «Στα φτερά του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου»

Διεύθυνση Παραγωγής: Γιώργος Κάσδαγλης

Ιστορική Έρευνα – Σενάριο: Πασχάλης Παλαβούζης

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Χατζημαλλής

Επιστημονική Ομάδα: Παναγιώτης Γεωργιάδης, Ιωάννης Μπακιρτζής, Ελεονώρα Ναξίδου

Art Director: Παντελής Κάσδαγλης

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Λευτέρης Κάσδαγλης

Αφήγηση: James Fowler

Πρωτότυπη Μουσική: Γιώργος Ξουλόγης

Motion Graphics: Θωμάς Δουκινίτσας

Graphics: Παντελής Κάσδαγλης | Gullwing

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος