Σπουδαίο βραβείο για τη συναυλία «Οι [αβέβαιες] τέσσερις εποχές» του ALPHA MISSION- ΔELOS – Χορηγός επικοινωνίας η ΕΡΤ

Array

Η μεγαλειώδης συναυλία του ALPHA MISSION- ΔELOS “Οι [αβέβαιες] τέσσερις εποχές” που μεταδόθηκε ζωντανά στις 30 Μαΐου σε όλη την Ευρώπη κέρδισε το βραβείο καλύτερης τηλεοπτικής συναυλίας στο 59ο Golden Prague International Festival, ένα μοναδικό διεθνές φεστιβάλ που παρουσιάζει τα καλύτερα μουσικά και χορευτικά προγράμματα του κόσμου. Το σπουδαίο βραβείο CZECH CRYSTAL – RECORDINGS OF CONCERT PERFORMANCE είναι μια μεγάλη επιβράβευση για τον σκοπό του ALPHA MISSION- ΔELOS που είναι η ευαισθητοποίηση γύρω από την κλιματική κρίση και η δράση για την δημιουργία ενός νέου οικολογικού πολιτισμού.

Σπουδαίο βραβείο για τη συναυλία «Οι [αβέβαιες] τέσσερις εποχές» του ALPHA MISSION- ΔELOS – Χορηγός επικοινωνίας η ΕΡΤ

Το βραβείο έρχεται να αναγνωρίσει πως ο πολιτισμός είναι ο κοινός τόπος της ανθρωπότητας και η μουσική η κοινή γλώσσα που εκφράζει ταυτόχρονα τη χαρά της δημιουργίας και της συνάντησης αλλά και την ανησυχία για το μέλλον της ανθρωπότητας. Η συναυλία “ALPHA MISSION – ΔELOS & οι [αβέβαιες] Τέσσερις Εποχές” ήταν μία συμπαραγωγή του World Human Forum και του ARTE/ZDF σε σύμπραξη με την Europa Nostra, το Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων. Καλλιτεχνικός εταίρος της εκδήλωσης ήταν η Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επικοινωνιακός εταίρος ήταν η ΕΡΤ.

Ο θεαματικός από άποψη τοπίου και αρχαιολογίας χώρος της συναυλίας ήταν το ακατοίκητο νησί της Δήλου, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και μυθική γενέτειρα της Αρτέμιδος και του Απόλλωνα που για πρώτη φορά στην πρωαιώνια ιστορία του υποδέχτηκε μια ορχήστρα κλασικής μουσικής σε μια συναυλία διεθνούς εμβέλειας και μεγάλης συμβολικής αξίας. Η Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUYO) μαζί με μουσικούς από την Ουκρανία και την Ρωσία, η σολίστ ουκρανικής καταγωγής βιολονίστα Diana Tishchenko, και ο Έλληνας δεξιοτέχνης λυράρης Σωκράτης Σινόπουλος συμμετείχαν στη συναυλία με τίτλο «Οι [αβέβαιες] τέσσερις εποχές» που σχεδιάστηκε ειδικά για να υπογραμμίσει ότι το μέλλον του πλανήτη παραμένει αβέβαιο αν δεν δράσουμε άμεσα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος