Spiderman, Το Μυστικό Του Κρυστάλλου: Ο Σπάιντερμαν ταξιδεύει στη Βενετία

Με αφορμή την αυριανή πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του Spiderman στους κινηματογράφους, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μικρός Ήρως και ένα νέο κόμικ, στο οποίο ο αγαπημένος ήρωας μικρών και μεγάλων εμπλέκεται σε μία περιπέτεια στη Βενετία. Ο τόπος δεν είναι τυχαίος, καθώς δημιουργοί του κόμικ είναι δύο σημαντικοί Ιταλοί καλλιτέχνες.

Spiderman, Το Μυστικό Του Κρυστάλλου: Ο Σπάιντερμαν ταξιδεύει στη Βενετία

Ένα τρομακτικό μυστήριο έχει τις ρίζες του στο νησί Μουράνο της Βενετίας, από την εποχή ακόμα της Δημοκρατίας της Βενετίας του 17ου αιώνα. Ένα μυστήριο που σχετίζεται με ένα καταραμένο πλάσμα, τον απόκοσμο κόμη Αλβίζε Τζάνους, επιστήμονα και αλχημιστή που «αφιέρωσε στην τέχνη της υαλουργίας όλη του τη ζωή… και, κατά μία έννοια, ακόμα και τον θάνατό του». Ένα μυστήριο στο οποίο εμπλέκεται και ο Spider-Man, που επισκέπτεται για πρώτη φορά τη μαγευτική Βενετία.

Spiderman, Το Μυστικό Του Κρυστάλλου: Ο Σπάιντερμαν ταξιδεύει στη Βενετία

Το κόμικ είναι δημιουργία δύο κορυφαίων Ιταλών καλλιτεχνών, του Tito Faraci και του Giorgio Gavazzano. Όπως αναφέρει και ο εκδότης Enrico Fornaroli στο εισαγωγικό σημείωμα: «Η ιδέα να αφιερωθούν στη δημιουργία μιας ιστορίας με ήρωα τον Spider-Man, γεννήθηκε από την επιθυμία τους να αποτίσουν φόρο τιμής σ’ εκείνον, αφιερώνοντάς του μια περιπέτεια με φόντο τη μαγευτική Βενετία, ένα μέρος που η γοητεία του τροφοδοτείται από τα μυστικά που κρύβονται μέσα στα σοκάκια του, που φυλάσσονται μέσα στις «κρυφές αυλές» του και στις πλατεΐτσες του. Και είναι η μαγεία αυτής της πόλης, που ξεπηδά, όπως κάθε χρόνο, μέσα από το πολύχρωμο βουητό του καρναβαλιού της, που μαγεύει τον Πήτερ Πάρκερ προσφέροντάς του την ευκαιρία να αναμετρηθεί με ένα τρομερό μυστήριο συνδεδεμένο με την πάνω από χίλια χρόνια παραγωγή γυαλιού στο νησί Μουράνο»!

Και συνεχίζει: «Το Μυστικό του Κρυστάλλου, αντιπροσωπεύει για όλους εμάς ένα πρώτο, επιτυχημένο πιστεύουμε, παράδειγμα για το πώς οι μεγάλοι ήρωες του αμερικανικού κόμικς μπορούν να αποκτήσουν νέα πνοή διαμέσου των δασκάλων του ιταλικού και ευρωπαϊκού κόμικς».

Η ιστορία συνοδεύεται από την ενότητα «Πίσω από τις Κουίντες», μια χορταστική ματιά ώστε να μπορέσει ο αναγνώστης να καταλάβει τη γέννηση αλλά και ολόκληρη τη διαδικασία δημιουργίας του εγχειρήματος.

Το κόμικ θα είναι διαθέσιμο από τις 16 Δεκεμβρίου σε σημεία πώλησης, βιβλιοπωλεία και κομιξάδικα και από το site των Εκδόσεων Μικρός Ήρως.

Spiderman, Το Μυστικό Του Κρυστάλλου: Ο Σπάιντερμαν ταξιδεύει στη Βενετία

Βιογραφικά των δημιουργών

Ο TITO FARACI γεννήθηκε στις 23 Μαΐου του 1965 στο Lonate Pozzolo, στην επαρχία του Varese. Μέχρι το 1994 η κύρια ενασχόλησή του ήταν του μουσικού δημοσιογράφου. Και ήταν εκείνη την εποχή που κλήθηκε από τον Francesco Salvi για να δημιουργήσει το Coscia, ένα φανζίν ολοκληρωτικά αφιερωμένο στον κωμικό και τραγουδιστή. Το 1995 κάνει το ντεμπούτο του σαν συγγραφέας για την Disney με την ιστορία Topolino e il campione terrestre (Ο Μίκυ και ο Πρωταθλητής της Γης), που σχεδίασε ο Massimo De Vita. Την τρίτη του ιστορία σχεδίασε ο Giorgio Cavazzano, με τον οποίο θα συνεργαστεί στη συνέχεια για έναν κύκλο ιστοριών που επικεντρώνονονται στον επιθεωρητή Manetta οι οποίες συγκεντρώθηκαν αργότερα στους τόμους της συλλογής Topolino Noir και κυκλοφόρησαν στην Ιταλία από την Einaudi. Πάντα στο περιβάλλον της Disney θα δουλέψει στα μηνιαία PK και MM, για τα οποία γράφει το 1998 το πρώτο τεύχος. Τον ίδιο χρόνο αρχίζει να δουλεύει και για το Diabolik, σαν σεναριογράφος, και για το Lupo Alberto, αλλά και σαν σεναριογράφος για κινούμενα σχέδια, ενώ η Lucca τον στέφει «καλύτερο νέο συγγραφέα». Το 1999 αποτελεί την αρχή μιας μακράς συνεργασίας με τις εκδόσεις Sergio Bonelli Editore με ιστορίες για το Dylan Dog και, εν συνεχεία, για τα Nick Raider, Martin Mystere, Magico Vento και Tex. Ανάμεσα στις άλλες του δουλειές την ίδια περίοδο, ξεχωρίζουμε την ιστορία του Eva Kant – Quando Diabolik non c’era (Εύα Καντ – Πριν από τον Diabolik), που έγραψε μαζί με τον Sandrone Dazieri, και σχεδίασαν ο Giuseppe Palumbo και ο Emanuele Barison. Το 2006, ο Faraci έγραψε το σενάριο για ακόμα μια ιστορία που ήταν αφιερωμένη σε 2 εμβληματικούς ήρωες του σύμπαντος της Marvel, τον Daredevil και τον Captain America, στην ιστορία με τίτλο Doppia Morte (Διπλός Θάνατος), σχεδιασμένη από τον Claudio Villa. Από το 2017 εργάζεται σαν επιμελητής στον εκδοτικό οίκο Feltrinelli Comics.

Ο GIORGIO CAVAZZANO γεννήθηκε στη Βενετία στις 19 Οκτωβρίου του 1947. Ασχολήθηκε με τα κόμικς από πολύ νεαρή ηλικία δουλεύοντας σαν μελανίστας σε πολλές ιστορίες που σχεδίασε για την Disney ο εξάδελφός του Luciano Capitanio. Συνεχίζει να βγάζει το ψωμί του σαν μελανωτής δουλεύοντας σε σελίδες των Luciano Gatto και Romano Scarpa, μέχρι το ντεμπούτο του σαν σχεδιαστής το 1967, με την ιστορία Paperino e il singhiozzo (Ο Ντόναλντ και ο Λόξυγγας). Το 1973 δημιουργεί τον πρώτο του χαρακτήρα, την Reginella, που εμφανίζεται στην ιστορία Paperino e l’avventura sottomarina (Ο Ντόναλντ και η Υποβρύχια Περιπέτεια), σε κείμενα του Rodolfo Cimino, ενώ τον επόμενο χρόνο δημιουργεί την Paperinika, τη θηλυκή απάντηση στον Paperinik (Φάντομ Ντακ στις ελληνικές εκδόσεις). Σύντομα, χάρη στο μεγάλο του ταλέντο, γίνεται πρωταγωνιστής και σημείο αναφοράς για γενιές ολόκληρες στους Ιταλούς σχεδιαστές της Disney. Μέσα στα χρόνια, δίνει την χαρακτηριστική τους όψη σε χαρακτήρες όπως οι OK Quack και Umperio Bogarto και εικονογραφεί αξέχαστες ιστορίες, όπως το Paperino e l’insolito remake (Ο Μίκυ και το Ασυνήθιστο Ριμέικ), Topolino, Minni in “Casablanca” και το Topolino presenta: “La strada”. Ευέλικτος δημιουργός, ο Cavazzano δούλεψε σε πολλές σειρές εκτός Disney: Oscar & Tango, Smalto & Jonny, Capitan Rogers και Walkie & Talkie (σε κείμενα του Giorgio Pezzin), Silas Finn e Altai & Jonson (κείμενα του Tiziano Sclavi), καθώς και στο Timothee Titan (κείμενα του François Corteggiani) για τη γαλλική αγορά. Τη δεκαετία του ’90 ξεκινά τη συνεργασία του με τις εκδόσεις Sergio Bonelli Editore όπου και δημιουργεί μια χιουμοριστική εκδοχή του Martin Mystere, ενώ υπογράφει και τις ιστορίες La citta και Maledetta, Galassia που εμπνεύστηκε ο ιταλός δημιουργός κόμικς, Bonvi. Στις μέρες μας, ο Cavazzano θεωρείται αναμφίβολα ένας από τους πιο σημαντικούς δημιουργούς κόμικς στην Ιταλία και σε ολόκληρο τον κόσμο και συνεχίζει να σχεδιάζει παπιά και ποντίκια με τον ίδιο ενθουσιασμό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος