Σπέτσες: Το επιβλητικό Αρχοντικό του Ανάργυρου θα μετατραπεί σε χώρο πολιτισμού

Array

Στις Σπέτσες, υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση του Αρχοντικού του Ανάργυρου, που κρύβει ιστορία 100 και πλέον χρόνων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, την ίδια στιγμή παραδόθηκε ανακαινισμένο το κτίριο Δ’ του Ιδρύματος Αναργυρείου και Κοργιαλενείου, το οποίο εκσυγχρονίστηκε και μετατράπηκε σε ξενώνα για τη φιλοξενία συνέδρων.

Ο Πέτρος Πετρακόπουλος, Πρόεδρος του Ιδρύματος Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σπετσών, επιβεβαίωσε ότι «το κτίριο Δ ανακαινίστηκε και αυτόματα διπλασιάστηκε η δυνατότητα φιλοξενίας υψηλού επιπέδου συνέδρων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον εκσυγχρονισμό του Ιδρύματος, καθοριστικό ρόλο έπαιξε το υπουργείο Παιδείας.

Ύστερα από την έγκριση για την αποκατάσταση του Αρχοντικού του Ανάργυρου, το στολίδι των Σπετσών θα μετατραπεί σε χώρο πολιτισμού. Με την ολοκλήρωση του έργου, προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ με χρημοατοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, το εμβληματικό κτίριο των Σπετσών θα ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό.

Η οικία του Σωτήρη Ανάργυρου, ευεργέτη του νησιού, έχει χαρακτηριστεί έργο τέχνης και ιστορικά διατηρητέο μνημείο, καθώς παρουσιάζει ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό και μορφολογικό ενδιαφέρον και παρουσιάζει αξιόλογο και αντιπροσωπευτικό δείγμα αρχιτεκτονικής των αρχών του 20ού αιώνα στις Σπέτσες.

Ρεπορτάζ: Ρεγγίνα Σαβούρδου

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος