Σκοτώθηκε σε δυστύχημα ο συνθέτης Τζέιμς Χόρνερ

Ο συνθέτης Τζέιμς Χόρνερ, βραβευμένος με Όσκαρ για το κομμάτι «My Heart Will Go On» στην ταινία Τιτανικός, σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του διθέσιου μονοκινητήριου αεροπλάνου του κοντά στη Σάντα Μπάρμπαρα στη νότια Καλιφόρνια. «Χάσαμε έναν θαυμάσιο άνθρωπο με μία τεράστια καρδιά και ένα απίστευτο ταλέντο. Πέθανε κάνοντας αυτό που αγαπούσε…», έγραψε στο Facebook η βοηθός του Σίλβια Πατρίσια.

Ο Τζέιμς Χόρνερ γεννήθηκε στο Λος Αντζελες το 1953 και σπούδασε στο Royal College of Music στο Λονδίνο και στη συνέχεια στο University of Southern California. Στο τέλος της δεκαετίας του ΄70 άρχισε τη συνεργασία του με το Χόλιγουντ με την ταινία «The Lady in Red», ενώ πήρε την πρώτη του υποψηφιότητα για Οσκαρ για την Ταινία «Aliens».

Ακολούθησαν έξι ακόμη υποψηφιότητες για Οσκαρ για ταινίες όπως οι Braveheart, Apollo 13, Field Of Dreams . Εγραψε επίσης μουσική για τις ταινίες Willow, Honey I Shrunk the Kids και Star Trek II.Το 2010 συνεργάσθηκε και πάλι με τον σκηνοθέτη του “Τιτανικού” Τζέιμς Κάμερον στην ταινία Avatar.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος