Σύσφιξη της ελληνοκινεζικής συνεργασίας

Σειρά θεμάτων και δράσεων που αφορούν στην βελτίωση της πολιτιστικής και εκπαιδευτικής συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας συζήτησαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Κίνας Τάσος Κουράκης με τον πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Ζου Ξιαολί.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις δυνατότητες ενίσχυσης των ακαδημαϊκών ανταλλαγών ανάμεσα στα ελληνικά και τα κινεζικά πανεπιστήμια. Στο πλαίσιο αυτό τέθηκε το θέμα της ίδρυσης κινεζικού πολιτιστικού κέντρου στην Αθήνα.

Στο πεδίο του τουρισμού επισημάνθηκε η ανάγκη καθορισμού διαδικασίας διαπίστευσης κινέζων μεταφραστών – ξεναγών, ώστε να μπορούν οι τουρίστες από την Κίνα να επισκέπτονται ελληνικές αρχαιότητες και να ενημερώνονται για την ελληνική Ιστορία.

Ο πρέσβης της Κίνας Ζου Ξιαολί προσκάλεσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Ελλάδας-Κίνας στην πρεσβευτική κατοικία της Κίνας στην Αθήνα, ενώ και ο Τάσος Κουράκης πρότεινε την σύγκλιση της ολομέλειας της Ομάδας Φιλίας στην Βουλή, για να μπορέσει ο κ. Ξιαολί να ενημερώσει όλους τους βουλευτές για τα θέματα διμερούς συνεργασίας.

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ