Σειρά ντοκιμαντέρ για την ιστορία του συγκροτήματος των Madness

Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ του AMC UK, με τίτλο «Before We Was We: Madness By Madness», παρουσιάζει την ιστορία ενός εκ των δημοφιλέστερων συγκροτημάτων της Βρετανίας. Ο λόγος για τους Madness, που δημιουργήθηκαν το 1976 στο Κάμντεν του Λονδίνου.

Και τα τρία επεισόδια της σειράς –διάρκειας  μιας ώρας το καθένα- βασίζονται στην ομότιτλη βιογραφία του συγκροτήματος που κυκλοφόρησε το 2019. Μετρώντας 12 άλμπουμ στο ενεργητικό τους και με πορεία τεσσάρων δεκαετιών, οι πρωτοπόροι της ska μουσικής έχουν σίγουρα να αφηγηθούν πολλά και μέσα από την οθόνη. Στα ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται πρωτότυπο υλικό και συνεντεύξεις από μέλη του συγκροτήματος μεταξύ των οποίων οι: Chris Foreman, Mike Barson, Lee Thompson, Graham (Suggs) McPherson, Daniel Woodgate και Mark Bedford.

Μιλώντας για τη διαδρομή του συγκροτήματος, εδώ και πάνω από 40 χρόνια, ο επικεφαλής της μπάντας Graham McPherson, γνωστός και ως Suggs, ανέφερε: «Δεν θυμάμαι ποτέ να σκεφτόμουν αν θα διαρκούσε. Βλέπεις αυτήν την αψεγάδιαστη Τρέλα (Madness) που συνεχίζεται εδώ και χρόνια και οι άνθρωποι σκέφτονται: “φυσικά και το ήξερες”. Αλλά δεν είχα ιδέα. Δεν έπαιρνα το παραμικρό στα σοβαρά».

«Γι’ αυτό με έδιωξαν από το συγκρότημα στην αρχή, επειδή θεωρούσα ότι ήταν ένα αστείο, απλά κάτι για να κάνω-παρέα με ωραίους τύπους. Η ιδέα ότι επρόκειτο να κάνω καριέρα ήταν τελείως πέρα από την αντίληψη μου», πρόσθεσε ο Suggs. Ο τραγουδιστής επέστρεψε τελικά στην μπάντα και πράγματι γνώρισε επιτυχία κερδίζοντας το Ivor Novello award με τους Madness, οι οποίοι έφτασαν στην κορυφή των charts στο Ηνωμένο Βασίλειο, με 10 άλμπουμ και 15 singles, αποσπώντας πολλά ακόμη βραβεία.

Ανάμεσα στα κατορθώματα της μπάντας είναι το ρεκόρ μεγαλύτερου ακροατηρίου για ζωντανή μετάδοση του BBC την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, και η εμφάνιση στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, στο πλαίσιο των εορτασμών για το Ιωβηλαίο της Ελισάβετ Β’ ως βασίλισσας.

Η σειρά των μουσικών ντοκιμαντέρ θα κάνει πρεμιέρα την 1η Μάϊου, αποκλειστικά από το AMC UK και διαδικτυακά από το BT TV.

Δείτε εδώ το τρέιλερ.


Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ smoothradio.com

Φωτογραφία: Associated Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος