Δείτε σε πρώτη μετάδοση, από την ERT World, την μουσική παράσταση “Up for Air” του Περικλή Κανάρη την Κυριακή 29/1

Array

«H μουσική αποτελεί μέσο επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων, παρά την απουσία λόγου και λέξεων» δήλωσε στην ΕΡΤ ο , συνθέτης και ερμηνευτής με αφορμή τη μετάδοση, για πρώτη φορά, της παράστασης “Up for Air” στο Symphony Space της Νέας Υόρκης από την “ERT World” και “Voice of Greece” στις 29 Ιανουαρίου.

«Θα δούμε μια συναυλία που έγινε στο Μανχάταν στο Symphony Space με τίτλο “Up for Air”. Ήταν η πρώτη συναυλία που έκανα επιστρέφοντας από τον εγκλεισμό του κορονοϊού» δήλωσε στις «Συνδέσεις» ο διακεκριμένος συνθέτης.

Mιλώντας για τον τίτλο της παράστασης, ο τραγουδοποιός δήλωσε ότι τον εμπνεύστηκε από το γεγονός ότι οι καλλιτέχνες, αλλά και ο κόσμος, επέστρεψε στις εκδηλώσεις για να πάρει αέρα και οξυγόνο. Η συναυλία θα μεταδοθεί την Κυριακή 29/1, στις 13.00, σε παγκόσμια πρώτη από την ERT World, τη δορυφορική συχνότητα της δημόσιας τηλέορασης, όπως και από τη Φωνή της Ελλάδας (Voice of Greece) ραδιοφωνικά.

«Πολλοί συνάδελφοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη δουλειά αυτή, να αλλάξουν, να δοκιμάσουν άλλα πράγματα και ήταν μια μεγάλη πρόκληση να επιστρέψουμε γιατί και την εποχή αυτή της επιστροφής ο κόσμος ήταν και είναι ακόμα πιο παγωμένος» είπε ο κ. Κανάρης περιγράφοντας την επιστροφή του κόσμου και των καλλιτεχνών στις ζωντανές παραστάσεις.

Πλούσιο βιογραφικό

Ο Περικλής Κανάρης γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και πήρε τα πρώτα μαθήματα κλασσικής μουσικής. Αργότερα κέρδισε την υποτροφία B.E.S.T. από το Berklee College of Music της Βοστώνης. Σπούδασε πιάνο και τραγούδι με ειδίκευση στην μουσική κινηματογράφου και αποφοίτησε με άριστα και δύο βραβεία σύνθεσης. Είναι επίσης κάτοχος δύο πτυχίων επικοινωνίας και ενημέρωσης από το πανεπιστήμιο του Kent (Αγγλία) και το πανεπιστήμιο της Βοστώνης (ΗΠΑ). Εκεί μελέτησε και συνέγραψε εκτεταμένα πάνω στην φιλοσοφία της μουσικής και την επικοινωνιακή της φύση, καθοδηγούμενος από τον κορυφαίο Βρεττανό φιλόσοφο των τεχνών Roger Scruton και τον Αμερικανό σεναριογράφο κινηματογράφου Steven Geller.

Το 2007 επιλέχθηκε από το Metropolitan Museum of Art για να επιμεληθεί την πρώτη συλλογή ελληνικής μουσικής “Music of Greece” που εξέδωσε το μουσείο, εγκαινιάζοντας τις καινούριες του αίθουσες ελληνικής και ρωμαϊκής τέχνης.

Ο Περικλής Κανάρης είναι επίσης ο συνθέτης και στιχουργός του τραγουδιού «Στην Υγειά μας» ενώ υπέγραψε τη μουσική των τίτλων της μουσικής εκπομπής “Ό,τι Αγαπώ”.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος