Σε πάρκο αναψυχής θα μετατραπεί το κτήμα Τατοΐου

Μέσα στο 2015 το κτήμα του Τατοΐου θα είναι και πάλι έτοιμο προς αξιοποίηση. Το υπουργείο Περιβάλλοντος έδωσε το σχέδιο , που αφορά στη νέα του χρήση. Η πρόταση βασίζεται σε παλαιότερη μελέτη του Οργανισμού Αθήνας, ο οποίος πλέον έχει καταργηθεί, και προβλέπει τη μετατροπή του κτήματος σε πάρκο αναψυχής, το οποίο έχει σκοπό να φέρει τους επισκέπτες κοντά στον πολιτισμό, μέσα από τη συμμετοχή σε φυσιολατρικές δραστηριότητες.

Η ΚΥΑ, βάσει της οποίας πραγματοποιείται η αναμόρφωση του χώρου, προβλεπόταν στο προεδρικό διάταγμα για την προστασία της Πάρνηθας, στην περιοχή της οποίας υπάγεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, όπως αυτές αναφέρονται στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα γίνουν συναντήσεις με τους δήμους και τον Φορέα Διαχείρισης έτσι ώστε στο τέλος Ιουνίου, αρχές Ιουλίου, να έχουμε καταλήξει στο τελικό κείμενο της ΚΥΑ».

Άνθρωποι που γνωρίζουν το Τατόι καταβάλλουν εδώ και χρόνια προσπάθειες για την προστασία και την ανάδειξη ενός μνημείου της Φύσης, του Πολιτισμού και της Αρχιτεκτονικής. Ανάμεσα τους, ο ιστορικός Κώστας Σταματόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και ο Βασίλης Κουτσαβλής, πρόεδρος του Σωματείου Φίλοι Κτήματος Τατοΐου που αριθμεί 5.000 μέλη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος