“Take me Home” – To ροκ μιούζικαλ για την επιστροφή των γλυπτών στο Παρθενώνα (video)

Η θεατρική παράσταση Take me Home είναι το πρώτο ροκ μιούζικαλ που δημιουργήθηκε για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα και βασίζεται στο κόμικ «Παππού, θα μου πεις μια ιστορία;» του Μανώλη Μουμαλίδη, σκοπός του οποίου είναι η διάδοση και η γνώση της ιστορίας της κλοπής των γλυπτών της Ακρόπολης, με πρωτοβουλία του κινήματος Athena Take me Home.

Η σχεδιάστρια μόδας και Πρόεδρος του κινήματος Athena Take me Home, Αθηνά Τρανούλη, μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι «το musical δημιουργήθηκε με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού, όσον αφορά την κλοπή των γλυπτών», πραγματοποιώντας διάφορες δράσεις και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. «Έγινε το πρώτο κόμικ και γίνεται και η παράσταση Take me Home σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαλισσόβα και της Τάνιας Χαροκόπου, στις 27 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής με την συν διοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής», σημείωσε.

Πρόκειται για μια μυθοπλασία, εμπνευσμένη από τα αληθινά γεγονότα της λεηλασίας των μνημείων της Ακρόπολης, που διέπραξε ο Τόμας Μπρους, κόμης του Έλγιν, στις αρχές του 19ου αιώνα.

Πως εμπνεύστηκε το κίνημα Athena Take me Home

To Athena Take me Home αποτελεί ένα όραμα του Οίκου Μόδας Τρανούλη για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στη γενέτειρα τους. Η ιδέα του κινήματος ανήκει στον Θεόδωρο Τρανούλη μέσα από τη συναναστροφή του με τη Μελίνα Μερκούρη, τον Ζυλ Ντασέν καθώς και με τον σκηνοθέτη Γιάννη Διαμαντόπουλο, οραματιστές της ιδέας της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Βράβευση από την Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης

Το 2018 στη Σλοβενία ο Οίκος Μόδας Τρανούλη απέσπασε την πρώτη θέση ανάμεσα σε 18 χώρες, στην κατηγορία Fashion Design Award Winners, για την αρχαιοελληνική κολεξιόν Athena by Tranoulis. Η έναρξη του κινήματος έγινε στο πλαίσιο της συμμετοχής του Οίκου Τρανούλη του Balkan Fashion Week, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο στη Σόφια.

Η πρώτη κίνηση διαμαρτυρίας έγινε στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου, όπου η Αθηνά Τρανούλη, συνοδευόμενη από την Πρόεδρο των Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη και την αντιπρόεδρο Εύη Μωραιτίδου φωτογραφήθηκαν με συνοδεία πλήθους Ελλήνων οι οποίοι κρατούσαν το βιβλίο Take Me Home κι οι φωτογραφίες έγιναν viral.

Η σχεδιάστρια μόδας, τέλος, ανέφερε πως σκοπός της είναι να μπορέσει να ταξιδέψει το Take Me Home σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος