“Σαν αστέρια στη γη”: Η ιστορία του μικρού Ισαάν σε μια ταινία για τα παιδιά µε μαθησιακές δυσκολίες

Μια καθηλωτική ταινία που αλλάζει τον τρόπο σκέψης για τα παιδιά µε μαθησιακές δυσκολίες. Ο ελληνικός τίτλος της είναι “Ένα αστέρι στη γη” (Like Stars on Earth /Taare Zameen Par) και είναι ινδικής παραγωγής. Η ταινία προβλήθηκε πρώτη φορά το 2007 μετά την αγορά των πνευματικών δικαιωμάτων της από την Walt Disney. Πρωταγωνιστής είναι ο μικρός Ισαάν, ένα παιδί ιδιαίτερα ζωηρό, που συνεχώς έμπλεκε σε μπελάδες φέρνοντας την οικογένεια του σε δύσκολη θέση. Με την εξέλιξη της ιστορίας σε πρώτο πλάνο μπαίνει ένας δάσκαλος, ο Ραµ. Μαζί θα ανακαλύψουν ένα κόσμο, που η διαφορετικότητα δεν είναι μειονέκτημα, άλλα πηγή έμπνευσης.

Ο Ισαάν είναι ένα οκτάχρονο παιδί που τον προσελκύουν πράγματα τα οποία για τους ενήλικες είναι ανιαρά. Τα ψαριά, η τέχνη και τα χρώματα συναρπάζουν το παιδί καθημερινά, ενώ για τους γονείς του όλα αυτά είναι χάσιμο χρόνου.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνα όταν ο Ισαάν µπλέκει σε έναν καβγά και ανακοινώνουν στους γονείς του ότι θα μείνει στην τρίτη Δημοτικού για δεύτερη χρονιά. Εντάσεις και φασαρίες κυριαρχούν στο σπίτι του μικρού ηρώα και οι γονείς του αποφασίζουν να αλλάξει ο Ισαάν σχολείο. Έτσι τον στέλνουν εσώκλειστο σε ένα νέο σχολείο µε την ελπίδα ότι θα τον πειθαρχήσουν, ώστε γίνει σαν τον αδελφό του.

Οι χαμηλές επίδοσης στο σχολείο δεν άφηναν περιθώρια στην οικογένεια να αντιληφθεί τη πραγματικότητα. Ο Ισαάν είχε δυσλεξία,  δεν ήταν τεμπέλης. Η κατάσταση του μικρού έγινε ακόμα χειρότερη στο νέο σχολείο, όπου ένιωσε εγκαταλελειμμένος από τους ίδιους τους γονείς του.

Σκηνοθεσία: Αμίρ Κχαν Αμόλ Γκούπτε Μέ τους: Ντάρσιλ Σαφάρι Αμίρ Κχαν Τανέι Τσχέντα Τίσκα Τσόπρα Βιπιν Σάρμα.

Η ταινία προβάλλεται τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στο κινηματοθέατρο “Αθήναιον”, (Βασιλίσσης Όλγας 35, Θεσσαλονίκη) στις 17:15.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος