“Εφυγε” η Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη: Σίγησε μία από τις μεγάλες φωνές του νησιώτικου τραγουδιού (video)

Έφυγε από την ζωή στα 91 της χρόνια, μια από τις μεγαλύτερες ερμηνεύτριες του δημοτικού τραγουδιού, η Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη. Τα τελευταία χρόνια της ζωής της αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Το “αηδόνι του νησιώτικου τραγουδιού” όπως την αποκαλούσαν, τραγούδησε δεκάδες επιτυχίες της παραδοσιακής μουσικής, όπως: «Αρμενάκι», «Ελα να πάμε σε ένα μέρος», στον «Αρτεμώνα», «Ας τραγουδήσω και ας χαρώ», «Αμοριανό», «Σάλα γιάλα», «Να σ’ αγαπώ ίντα ‘θελα».

Γεννήθηκε στην Κεραμωτή της Νάξου στις 15 Δεκεμβρίου 1931.

Το 1951 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Ιδιαίτερα γνωστή έγινε με τη συνεργασία της Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας (ΕΙΡ) με προϊστάμενο τον Σίμωνα Καρά. Το 1955 παντρεύτηκε Στέλιο Λεγάκη και απέκτησαν τέσσερα παιδιά. Μαζί με τον αδελφό της Γιώργο Κονιτόπουλο, την κόρη της Ελένη Λεγάκη και τον αδελφό της Γιώργο χάραξαν μια μεγάλη πορεία στο χώρο του παραδοσιακού τραγουδιού.

Από τη δεκαετία του 60 κυκλοφόρησε δεκάδες με δίσκους 45 στροφών ενώ έδωσε και πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η κόρη της την αποχαιρέτισε τρυφερά στα μέσα κοινωνικης δικτύωσης με μια φωτογραφία

«Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια» – «Αρμενάκι είμαι κυρά μου, πάρε με…» Η Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας

Φεβρουάριος του 1958 και η Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη τραγουδά «Από τα γλυκά σου μάτια». Τη συνοδεύουν ο πατέρας της Μιχάλης Κονιτόπουλος στο βιολί, ο Δημήτρης Φυρογένης στο λαούτο και ο Ιωάννης Φακίνος στην τσαμπούνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος