Δύο άνθρωποι του θεάματος μιλούν για πτώση του τζίρου και χαμηλή προσέλευση θεατών (video)

Παρακολουθεί θεατρικές παραστάσεις ο κόσμος τον καιρό της πανδημίας; Γεμίζουν οι κινηματογραφικές αίθουσες παρά τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας; Δύο άνθρωποι του θεάματος, ο Κώστας Γρηγορίου και ο Γεράσιμος Σκαφίδας μιλούν στην ΕΡΤ για το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση στις επιχειρήσεις τους.

«Το ποσοστό των ανεμβολίαστων που ερχόντουσαν στις κινηματογραφικές αίθουσες με rapid test ήταν περίπου 30%. Αυτοί οι άνθρωποι θα σταματήσουν να έρχονται. Αυτό είναι ένα πλήγμα για τον κλάδο που πέρασε το μεγαλύτερο lockdown από όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες», δήλωσε ο Kώστας Γρηγορίου, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αιθουσαρχών Κινηματογράφου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αποκλεισμός των ανεμβολίαστων θεατών δεν είναι σωστός καθώς όπως δήλωσε, τι καλύτερη απόδειξη από κάποιον που επιδεικνύει το rapid test θέλοντας να εισέλθει ως υγιής σε έναν κλειστό χώρο;

Αντίθετη άποψη εξέφρασε, από την πλευρά του, ο ηθοποιός και επιχειρηματίας Γεράσιμος Σκαφίδας ο οποίος επισήμανε ότι ο κόσμος έχει ανάγκη να πάει στο θέατρο και θέλει να νιώθει ασφαλής.

«Εμείς αυτά τα μέτρα που ισχύουν τώρα για άλλους χώρους τα εφαρμόζουμε από πριν. Συμφωνώ με την άποψη ότι ένας πολίτης όταν βλέπει ότι ένας χώρος εφαρμόζει όλα τα μέτρα νιώθει πιο ήρεμος σε μια κλειστή αίθουσα».

Σύμφωνα με το μέλος της Ένωσης Θεατρικών Παραγωγών η πλειονότητα των ηθοποιών και του προσωπικού στα θέατρα είναι εμβολιασμένοι.

«Να φύγει ο τρόμος από τον κόσμο. Γνωρίζουμε πια πώς μπορούμε να προφυλαχθούμε και με κάποιο τρόπο θα πρέπει να πάρουμε τον φόβο από τον κόσμο», δήλωσε ο κ. Γρηγορίου.

Απαντώντας ο κ. Σκαφίδας για τις οικονομικές επιπτώσεις των νέων μέτρων δήλωσε ότι το θέατρο λειτουργεί παράλληλα με την κοινωνία. Το θέατρο είναι μια ζωντανή παρουσίαση. Όταν η κοινωνία φοβάται, τα κρούσματα είναι υψηλά και οι διασωληνωμένοι αυξάνονται, ο φόβος αυτός μεταφέρεται. Ο άνθρωπος που έρχεται στο θέατρο για να διασκεδάσει θα πρέπει να είναι ήρεμος. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να είναι η κοινωνία ήρεμη».

Με δεδομένη την χαμηλή προσέλευση σε θεατρικές και κινηματογραφικές επιχειρήσεις ο κ. Γρηγορίου ζήτησε την στήριξη της Πολιτείας για να μην κλείσουν και άλλες επιχειρήσεις, λέγοντας ότι περιμένουν από την κυβέρνηση «να είναι δίπλα στον Πολιτισμό».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος