Πρωτοβουλίες για συγκρότηση πανομογενειακού δικτύου Ελλήνων γιατρών

Συστηματική είναι η προσπάθεια της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού για τη δημιουργία πανομογενειακού δικτύου των Ελλήνων ομογενών ιατρών, υπό τον συντονισμό του Γενικού Γραμματέα, Ομότιμου Καθηγητή Ιωάννη Χρυσουλάκη.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Χρυσουλάκης, παρουσία της  Προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO Αικατερίνης Τζιτζικώστα, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον  Αναπληρωτή Πρόεδρο του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος Κω (ΔΙΙΚ) Καθηγητή Στέφανο Γερουλάνο και με τα μέλη ΔΣ Καθηγητή Νικόλαο Παπαντωνίου και Φίλιππο Καλούδη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η προοπτική διοργάνωσης το 2021 πανομογενειακού ιατρικού συνεδρίου με συμμετοχή και της Κω, μια πρωτοβουλία που έχει την αμέριστη στήριξη του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ελλήνων Ιατρών Γιώργου Πατούλη.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε εκτενής αναφορά στον τρόπο με τον οποίο ο Ιπποκράτης –  ως ιστορικό πρόσωπο παγκόσμιας εμβέλειας και πατέρας της σύγχρονης Ιατρικής Επιστήμης – και η Ιπποκρατική Ηθική και Δεοντολογία πρέπει να αποτελέσουν τον θεμέλιο λίθο πάνω στον οποίο θα ενώσουν τις δυνάμεις τους όλοι οι ομογενείς γιατροί.

Παράλληλα, αναδείχθηκε ο συμβολισμός στοιχείων με ξεχωριστή πολιτιστική και επιστημονική αξία, όπως ο Ιπποκράτειος Βοτανικός Κήπος του Διεθνούς Ιδρύματος και ο Όρκος του Ιπποκράτη, σημεία αναφοράς για τους γιατρούς όλου του πλανήτη.

Το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση δημιουργίας δικτύου ομογενών γιατρών έγινε πρόσφατα, καθώς με μέριμνα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, πραγματοποιήθηκε διεθνής τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή 100 ομογενών ιατρών από 25 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος