Πρωτότυπη μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου συνόδευσε τη στάχτη του Στίβεν Χόκινγκ

Πρωτότυπη μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου συνόδευσε σήμερα την εναπόθεση της τέφρας του Στίβεν Χόκινγκ σε τύμβο δίπλα σε εκείνον του Νεύτωνα και του Δαρβίνου στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ στο Λονδίνο. Ο διεθνούς φήμης συνθέτης του «Blade Runner», του «1492», των «Δρόμων της φωτιάς» και πολλών πρωτοποριακών άλμπουμ συνέθεσε ένα μουσικό κομμάτι διάρκειας 6 λεπτών και 21 δευτερολέπτων στο οποίο περιέχονται λόγια του αστροφυσικού που έφυγε από τη ζωή στις 14 Μαρτίου 2018. «Αντιλαμβάνομαι την πολύτιμη αξία του χρόνου», ακούμε να λέει ο Χόκινγκ. «Αδραξε τη στιγμή. Δράσε τώρα».

Η σύνθεση ήταν μια αυθόρμητη πρωτοβουλία του Ελληνα δημιουργού, με την οποία θέλησε να τιμήσει την προσωπικότητα και το έργο του Βρετανού επιστήμονα.

Παράλληλα, το κέντρο της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας, που βρίσκεται στην Ισπανία, θα εκπέμψει τη μουσική προς την κοντινότερη μαύρη τρύπα, την 1Α 0620-00, που περιστρέφεται γύρω από έναν πορτοκαλί νάνο στον αστερισμό του Μονόκερου, περίπου 3.300 έτη φωτός από τη Γη. Αυτό σημαίνει ότι η σύνθεση θα χαθεί μέσα στη μαύρη τρύπα περίπου σε 3.300 χρόνια απελευθερώνοντας, ίσως, μια απειροελάχιστη ενέργεια, που θα προστεθεί στη συνολική «ακτινοβολία Χόκινγκ», την οποία, όπως ανακάλυψε ο Βρετανός αστροφυσικός, εκπέμπουν οι μαύρες τρύπες.

Σύμφωνα με την κόρη του, Λούσι, είναι «μία όμορφη και συμβολική χειρονομία, που δημιουργεί έναν δεσμό ανάμεσα στην παρουσία του πατέρα σε αυτόν τον πλανήτη, στην επιθυμία του να πάει στο διάστημα και στην εξερεύνηση του σύμπαντος στο μυαλό του»

Τέλος, όπως δήλωσε η οικογένεια του Χόκινγκ, σύμφωνα με το BBC, η δορυφορική εκπομπή στο διάστημα θα είναι ένα «μήνυμα ειρήνης και ελπίδας, για την ενότητα και την ανάγκη μας να ζούμε μαζί με αρμονία σε αυτόν τον πλανήτη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος