Πρώτο βραβείο για σύνθεση ταινίας animation για τον Χάρη Κατσίλη σε διαγωνισμό του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού σύνθεσης για ταινία animation που διοργάνωσε το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε συνεργασία με το διακεκριμένο διεθνές φεστιβάλ «+ Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros», κατέκτησε ο Γιαννιώτης Χάρης Κατσίλης, ο οποίος «έντυσε» μουσικά την ταινία animation του Νίκου Ραδαίου «Το παραμύθι του νερού».

 Με ρεκόρ συμμετοχής 163 καλλιτεχνών, το αντικείμενο του διαγωνισμού ήταν η σύνθεση του soundtrack της ταινίας η οποία για την τελική φάση της διαδικασίας, επενδύθηκε μουσικά με τις 10 καλύτερες (σύμφωνα με τη βαθμολογία της κριτικής επιτροπής) συνθέσεις.

Λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (27/2) το βράδυ διαδικτυακά, μέσω ζωντανής ροής βίντεο στη σελίδα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών όπου και ο υπεύθυνος της σειράς «Γέφυρες» Δημήτρης Μαραγκόπουλος ανακοίνωσε τα αποτελέσματα.

Το δεύτερο βραβείο κατέκτησε ο Ελληνοιταλός Σαλβατόρε Μπέτσι ενώ το τρίτο βραβείο κατέκτησε ο Ρώσος Αλεξάντροφ Γιάκοφ. Τιμητική διάκριση έλαβαν οι συνθέσεις που κατέθεσαν οι Δημήτρης Βαλσάμος και Βασίλης Γεωργούλης.

Ποιος είναι ο Χ. Κατσίλης

Ο Χάρης Κατσίλης ασχολείται με την κινηματογραφική μουσική, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ταινίες animation, καθώς επίσης και στη μουσική για video games. Έχει συνθέσει μουσική για ερασιτεχνικές και ανεξάρτητες παραγωγές, video games, θεατρικές παραστάσεις και άλλα, μεταξύ των οποίων για την παράσταση «ο άνθρωπος είμαι εγώ της Αντωνίας Βασιλάκου, στο πλαίσιο της Ανοιχτής Πλατφόρμας του Εθνικού Θεάτρου (2015). Τον Μάρτιο του 2019, σύνολο με μουσικούς της ΑΣΟΝ, σε διεύθυνση Παύλου Σεργίου και Αλέξανδρου Σωφρόνη, ηχογράφησε έργο του για σύγχρονο μπαλέτο, το οποίο προβλήθηκε σε βίντεο στο ΚΠΙΣΝ.

Πλατφόρμα προβολής ταλαντούχων συνθετών

Από τους κεντρικούς στόχους του Διαγωνισμού είναι η μετατροπή του σε μια πλατφόρμα προβολής ταλαντούχων συνθετών μουσικής για την εικόνα, και επικοινωνίας του δυναμικού αυτού, πέρα από το κοινό, με στελέχη της «βιομηχανίας» του θεάματος και του ακροάματος. Έτσι, στη διαδικτυακή μετάδοση του διαγωνισμού προσκαλούμε, εκτός από το ευρύ κοινό, τηλεοπτικούς και κινηματογραφικούς παραγωγούς, σκηνοθέτες και κριτικούς.

Επιπλέον από φέτος εγκαινιάζεται μια πλατφόρμα στο site του Μεγάρου (megaron.gr), που θα περιλαμβάνει τα 25 σάουντρακ του φετινού διαγωνισμού, με βάση την αξιολόγηση και τη βαθμολογία της επιτροπής.

Η κριτική επιτροπή

Η κριτική επιτροπή αποτελούταν από δημισμένους συνθέτες και σκηνοθέτες: τη διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros Μαρία Ανεστοπούλου, το συνθέτη και υπεύθυνο της σειράς Γέφυρες Δημήτρη Μαραγκόπουλο (ο οποίος ήταν και ο πρόεδρος της επιτροπής), το Δημήτρη Παναγιωτάτο, σκηνοθέτη, διευθυντή του Τμήματος Κινηματογράφου του New York College, τη συνθέτρια

Λένα Πλάτωνος και το συνθέτη Nik Phelps. Τη διαδικτυακή εκδήλωση προλόγισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Γιάννης Βακαρέλης.

Η ταινία «Το παραμύθι του νερού» (A Water’s Τale), επενδυμένη με τα βραβευμένα σάουντρακ, θα προβληθεί μεταξύ άλλων στο Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros 2021 που θα γίνει στη Σύρο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος