Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ελληνικές συμπαραγωγές στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο

Πριν λίγες ώρες άνοιξε επίσημα η πλατφόρμα υποβολής ταινιών του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο, προσκαλώντας τους Έλληνες και ελληνικής καταγωγής δημιουργούς, με ελληνικές, μεικτές ή και ελληνικού ενδιαφέροντος παραγωγές από Ελλάδα και Κύπρο, να δηλώσουν συμμετοχή.

Σε αντίθεση δε με τα περισσότερα ελληνικά κινηματογραφικά Φεστιβάλ, εδώ η υποβολή των ταινιών γίνεται δωρεάν.

Πρόκειται για τον μακροβιότερο ελληνικό κινηματογραφικό θεσμό της Αμερικής, όταν 18 χρόνια πριν μια ομάδα Ελλήνων δεύτερης γενιάς αποφάσισε να φέρει στην καρδιά της Καλιφόρνια δείγματα ποιοτικού κινηματογράφου.

Η χρονική συγκυρία ήταν ιδιαίτερα σημαντική αφού ο μοναδικός κινηματογράφος που πρόβαλλε μέχρι τότε ελληνικό κινηματογράφο είχε σταματήσει τις προβολές του, διόλου παράξενο αν αναλογιστούμε ότι ο εμπορικός Ελληνικός κινηματογράφος είχε κλείσει τον κύκλο του, αφήνοντας χώρο στον πιο ποιοτικό που δύσκολα όμως έφτανε ακόμα και στα μεγάλα φεστιβάλ της Αμερικής.

Σε συνεργασία με την πανεπιστημιακή έδρα Νίκος Καζαντζάκης προάγουν την ελληνικότητα στα κινηματογραφικά έργα και παράλληλα παρέχουν καλλιτεχνικά παντρέματα στους φιλοξενούμενους δημιουργούς. Ήδη στο παρελθόν, καλλιτέχνες που φιλοξενήθηκαν μέσω του φεστιβάλ, είχαν τη δυνατότητα να συναντηθούν με θεσμούς όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο, να περιηγηθούν στα στούντιο της Pixar, να δουν προβολές ταινιών τους να πραγματοποιούνται στα στούντιο της Lucas Films και το Dolby Theatre και να συναντήσουν άλλους φορείς και υποστηρικτές πολιτιστικών δράσεων στην Αμερική. Κάποιες από τις σύγχρονες ταινίες είχαν και οικονομική υποστήριξη είτε από μεμονομένους φορείς του Φεστιβάλ, είτε από τον ίδιο οργανωτικό φορέα.

Πλέον, με τρία σημαντικά βραβεία σε κάθε διοργάνωση που ακολουθούνται και από χρηματικό έπαθλο, νέες επιτροπές από σημαντικές προσωπικότητες της καλλιτεχνικής ζωής της Αμερικής και αναλογικές (σε αίθουσες όπως το Castro, το ίδρυμα επανένταξης Delancy Street screening room και το ειδικά διαμορφωμένο Drive-In) και ψηφιακές προβολές (στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα), είναι σίγουρα ένας θεσμός που αξίζει να έχει σημαντική θέση στην καρδιά των δημιουργών.

Αν θέλετε κι εσείς να υποβάλετε την ταινία σας στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο, μπορείτε να το κάνετε εδώ: https://filmfreeway.com/SanFranciscoGreekFilmFestival 

Δείτε εδώ ρεπορτάζ της ΕΡΤ από παλαιότερη διοργάνωση του φεστιβάλ (το 2018):

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος