Προμηθέας Δεσμώτης: Η μεγάλη επιτυχία επιστρέφει σε καλοκαιρινή περιοδεία

Μετά από μία συναρπαστική περιοδεία που είδαν περισσότεροι από 50.000 θεατές σε όλη την Ελλάδα και τρεις θριαμβευτικές sold out παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, το Θέατρο Πορεία παρουσιάζει, σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, για δεύτερη συνεχή καλοκαιρινή περίοδο τον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου, σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα και σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη.

Το ποιητικό αριστούργημα του Αισχύλου, που μιλά για την ελεύθερη βούληση και την αμφισβήτηση της εξουσίας, έρχεται ξανά, με μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο.

Τον Προμηθέα ερμηνεύει ο Γιάννης Στάνκογλου πλαισιωμένος από τους Ιωάννη Παπαζήση (Ερμή)Αλέκο Συσσοβίτη (Ωκεανό)Νάνσυ Μπούκλη (Ιώ)Δαυίδ Μαλτέζε (Ήφαιστος)Άρη Μπινιάρη (Κράτος) Κωνσταντίνο Γεωργαλή (Βίακαι τις Δήμητρα Βήττα, Ελένη Βλάχου, Φιόνα Γεωργιάδη, Κατερίνα Δημάτη, Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Δάφνη Νικητάκη, Γρηγορία Μεθενίτη, Αλεξία Σαπρανίδου, Θάλεια Σταματέλου (χορός). Μουσικός επί σκηνής ο Σταμάτης Φουσέκης.
Προμηθέας Δεσμώτης: Η μεγάλη επιτυχία επιστρέφει σε καλοκαιρινή περιοδεία

Προσεχείς Παραστάσεις

ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ | 2 & 3 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21:30

ΧΑΝΙΑ, ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ | 4 & 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 21:30

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ, ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ | 11 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21:30

Κριτικές

Εβδομήντα πέντε λεπτά πυκνού και δραστικού θεάτρου… Ο «Προμηθέας» του Μπινιάρη είναι μια κατάκτηση του θεάτρου μας, μια αξιομνημόνευτη στιγμή του.
Γρηγόρης Ιωαννίδης, Εφημερίδα των Συντακτών

Απόλυτα επιτυχημένη αυτή η σκηνοθετική προσέγγιση του Άρη Μπινιάρη, καθώς αναδεικνύει μοναδικά τον τραγικό λόγο του Αισχύλου, βάζοντας στο μικροσκόπιό του τον άνθρωπο και τη θέση του απέναντι σε κάθε μορφής εξουσία και βία… Ο Γιάννης Στάνκογλου στον ρόλο του Προμηθέα έδωσε μία από τις καλύτερες μέχρι σήμερα ερμηνείες του.
Γεωργία Οικονόμου, News247

Η τραχιά παράσταση με τις υψηλές εντάσεις, βυθισμένη στα σκοτάδια και πλημμυρισμένη από μεταλλικούς ήχους (μουσική: Φώτης Σιώτας) αποτυπώνει μια οριακή στιγμή της ανθρωπότητας, δεν παύει όμως να καταλήγει βαθιά ανθρωποκεντρική, έτσι όπως εστιάζει στην ανθρώπινη δύναμη και την ανατολή ενός καινούργιου κόσμου.
Τόνια Καράογλου, Αθηνόραμα ****

Για αγορά εισιτηρίων, πατήστε εδώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος