Προκριματική επιτροπή του 5ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου

Διακεκριμένοι εκπρόσωποι των γραμμάτων και των τεχνών, ακαδημαϊκοί και δημοσιογράφοι θα συμμετέχουν στην Προκριματική Επιτροπή του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα», που θα διεξαχθεί στο ακριτικό νησί από τις 23 έως τις 30 Αυγούστου 2020.

Τη φετινή επιτροπή απαρτίζουν ο παραγωγός, συγγραφέας και σκηνοθέτης John Hughes, οι ακαδημαϊκοί Nurdan Tekeoğlu, Nick Jones,  David Green και  Νίκος Γραικός, οι σκηνοθέτες Jean Louis Gonterre, Τάσος Γιαπουτζής και Γιώργος Μαντάς, ο συνθέτης Νίκος Πλατύραχος, ο σύμβουλος ντοκιμαντέρ Ruggero Calich, οι δημοσιογράφοι Paul Raymond και Ζέλια Μητσάκου- Σταύρου, καθώς και η στιχουργός και ηθοποιός Τίνα Γιωτοπούλου.

Η προκριματική επιτροπή είναι υπεύθυνη για την επιλογή των ταινιών που θα συμμετάσχουν στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ. Τα βραβεία αφορούν στις εξής κατηγορίες: Καλύτερο Ιστορικό Ντοκιμαντέρ, Καλύτερο Ελληνικό Ιστορικό Ντοκιμαντέρ, Καλύτερο Κοινωνικό-πολιτικό ντοκιμαντέρ, Καλύτερο Ελληνικό Κοινωνικό-πολιτικό Ντοκιμαντέρ και Καλύτερο Μικρού Μήκους Ντοκιμαντέρ.

Το Φεστιβάλ Ιστορικού Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα» διεξάγεται κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΥΠΕΞ), της Πρεσβείας της Αυστραλίας, της Πρεσβείας της Αμερικής, της Πρεσβείας του Ισραήλ και του Δήμου Μεγίστης, με την ευγενική υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ. Η ΕΡΤ είναι χορηγός επικοινωνίας. Η πρωτοβουλία και η διοργάνωση ανήκουν στο Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ)

Δείτε εδώ τα βιογραφικά των μελών της Προκριματικής Επιτροπής.

Προκριματική επιτροπή του 5ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος