Πρεμιέρα του «Δον Κιχώτη»: Θερμή η ανταπόκριση του κοινού στην παράσταση μπαλέτου της ΕΛΣ

Λέγεται στον κόσμο του κλασικού χορού ότι «ομάδα που μπορεί να αποδώσει σωστά τον «Δον Κιχώτη» είναι ικανή να χορέψει τα πάντα». Το απαιτητικό και δημοφιλές αυτό έργο του κλασικού ρεπερτορίου του μπαλέτου έκανε πρεμιέρα στην Εθνική Λυρική Σκηνή και η υποδοχή του από το κοινό ήταν ενθουσιώδης.

Το έργο «Δον Κιχώτης» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τα μπαλέτα Μπολσόι το 1869. Σήμερα, θεωρείται ένα από τα πιο απαιτητικά μπαλέτα του κλασικού ρεπερτορίου. Η καινούργια εκδοχή – παραγωγή του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής αποτελεί μία από τις καλύτερες παραστάσεις του, των τελευταίων χρόνων.

«Το μπαλέτο είναι στα καλύτερά του. Σπουδαία ρόλο παίζει το γεγονός ότι έχουμε πολύ σημαντικούς guests για πρώτη φορά στην ομάδα, οι οποίοι συγκαταλέγονται στους καλύτερους χορευτές παγκοσμίως», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντίνος Ρήγος, καλλιτεχνικός Διευθυντής Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ο κ. Τιάγκο Μπορντίν, χορογράφος της παράστασης ανέφερε: «Μεγάλωσα μέσα στον κόσμο του κλασικού μπαλέτου από 5 ετών αλλά στα 30 μου πήγα στο Nederlands Dance Theatre και απο εκεί άρχισα να προσεγγίζω τον μοντέρνο και σύγχρονο χορό. Σήμερα, νομίζω ότι ο χορός είναι ένα είδος ακτιβισμού και είτε είναι μπαλέτο, τσα – τσα ή step dance, δεν έχει σημασία, σημασία έχει ότι ο χορός μιλάει δυνατότερα από τις λέξεις και είναι πολύ σημαντικό για τον άνθρωπο. Για αυτό, ας συνεχίσουμε να χορεύουμε».

Αν και κάποιοι θεωρούν ότι το κλασικό μπαλέτο ανήκει στο παρελθόν, εξακολουθεί να το λατρεύει πάρα πολύς κόσμος. Όλες οι παραστάσεις του «Δον Κιχώτη» έως την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι sold out.

Ρεπορτάζ: Ματίνα Καλτάκη | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος