Πρεμιέρα με sold out και βραβεύσεις – Νέος κύκλος προβολών για «Το Σωσίβιο»

«Ορμητικά» μπήκε στον κύκλο των κινηματογραφικών προβολών η ταινία του Γιάννη Παναγιωταράκου «Το Σωσίβιο», αφού η μαζική προσέλευση θεατών δημιούργησε sold out, στον πρώτο κύκλο προβολών που ξεκίνησε στο Σινέ Παράδεισος στον Κορυδαλλό. Με την ευκαιρία της πρεμιέρας απονεμήθηκαν τα βραβεία που έχει πάρει η ταινία στα διάφορα Φεστιβάλ.

Πρεμιέρα με sold out και βραβεύσεις – Νέος κύκλος προβολών για «Το Σωσίβιο»Ο κόσμος στο τέλος καταχειροκρότησε τους ηθοποιούς, τον σκηνοθέτη και όλους τους συντελεστές που παραβρέθηκαν. Πολλοί θεατές αποχωρώντας πήραν και το βιβλίο-cd που περιέχει το soundtrack της ταινίας, τους στίχους των τραγουδιών, κείμενα των συντελεστών, φωτογραφικό υλικό και αποσπάσματα από το σενάριο.

Πρεμιέρα με sold out και βραβεύσεις – Νέος κύκλος προβολών για «Το Σωσίβιο»Μετά τον πρώτο κύκλο προβολών στον Κορυδαλλό, ξεκινάει ο δεύτερος, στο CINE Μελίνα στη Δραπετσώνα (Σωκράτους 65, Δραπετσώνα, τηλ. 2104082530): Παρασκευή 25, Σάββατο 26 & Κυριακή 27 Ιουνίου. Ώρα προβολής: 21:00. Παρασκευή & Σάββατο διπλή προβολή).
«Το Σωσίβιο» μέχρι στιγμής έχει 15 διεθνείς διακρίσεις και βραβεία.

Πρεμιέρα με sold out και βραβεύσεις – Νέος κύκλος προβολών για «Το Σωσίβιο»Όπως αναφέρουν οι συντελεστές της ταινίας: «Είναι μια κοινωνική ταινία, στην οποία συναντιούνται οι μετανάστες με τους άστεγους στη σκληρή πραγματικότητα της σύγχρονης Ελλάδας, αναζητώντας τα σωσίβια που θα τους κρατήσουν στη ζωή.

Πρεμιέρα με sold out και βραβεύσεις – Νέος κύκλος προβολών για «Το Σωσίβιο»Ένας νέος και φιλόδοξος καταστηματάρχης στο κέντρο της Αθήνας φαίνεται να έχει βλέψεις και όνειρα για μια πλούσια ζωή. Όμως όλες του οι προσπάθειες και τα όνειρα διακυβεύονται από την οικονομική κρίση που έρχεται. Τα χρέη συσσωρεύονται. Εύκολα αποδίδει τον οικονομικό μαρασμό της επιχείρησής του, στους αλλοδαπούς μικροπωλητές και τους μετανάστες. Αυτή η κατάσταση λειτουργεί καταλυτικά στην αλλαγή της συμπεριφοράς και του χαρακτήρα του. Την οικονομική κατάρρευση ακολουθεί η ηθική κατάρρευση. Γίνεται σκληρός και ανάλγητος. Όμως οι συνθήκες τον αναγκάζουν σύντομα κι αυτός να βρεθεί να σιτίζεται σε φιλανθρωπικά γεύματα για να επιβιώσει. Ένας συνοδοιπόρος στην καινούργια κατάστασή που βρέθηκε τον βοηθά στην αναθεώρηση του τρόπου σκέψης, να ξαναβρεί τις χαμένες αξίες».

Πρεμιέρα με sold out και βραβεύσεις – Νέος κύκλος προβολών για «Το Σωσίβιο»Info

Η ταινία είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή, με συμμετοχή σημαντικών ανθρώπων του θεάτρου, του κινηματογράφου και της μουσικής (Δημήτρης Πιατάς, Χρήστος Μουστάκας, Άννα Ψαρρά, Πάνος Κόκκορης, Βιβή Μπάρμπη, Βασ. Παπακωνσταντίνου, Κατερίνα Σανίση, Haig Yazdjian, Θεόδωρος Κουέλης, Βαγ. Φάμπας κλπ).
Οι συντελεστές της ταινίας είναι άνθρωποι που ζουν, εργάζονται και δημιουργούν στις πόλεις Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Περάματος όπου έγιναν κατά κύριο λόγω και τα γυρίσματα της ταινίας.

Με τους : Χρήστο Μουστάκα και Δημήτρη Πιατά.
Σενάριο – Σκηνοθεσία: Γιάννης Παναγιωταράκος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Αλέξανδρος Ιωαννίδης
Βοηθός Φωτογραφίας: Ανδρέας Χατζηπαρίσης
Μουσική: Θοδωρής Κουέλης
Σκηνικά: Γιώργος Ζαμπέλης -Νίκος Ζηκίδης
Κοστούμια: Άννα Ροβάτσου
Ήχος: Κώστας Γιουρτζόγλου
SoundDesign: Βαγγέλης Φάμπας
Διεύθυνση & Οργάνωση Παραγωγής: Βαγγέλης Μαρίνης
SpecialOperationManager: Κώστας Κούταλης
Μακιγιάζ: Νάντια Ελευθερίου

Σχετικές ειδήσεις:
«Το Σωσίβιο»: Συνέντευξη με το Γιάννη Παναγιωταράκο για την πολυβραβευμένη ταινία

Έναρξη προβολών για «Το Σωσίβιο» στο CINE Παράδεισος στον Κορυδαλλό

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος