Πώς θα είναι το νέο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο – Ο Κρίτων Πιπέρας μας ξεναγεί στο όραμα

Array

Το νέο αρχαιολογικό Μουσείο ανατέθηκε στα γραφεία Τομπάζη και David Chipperfield, τα οποία κέρδισαν με ομόφωνη απόφαση τον σχετικό διαγωνισμό. Ο Κρίτων Πιπέρας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διπλωματούχων Ξεναγών, επιχείρησε να μας δώσει μια εικόνα του πώς θα είναι το νέο αρχαιολογικό Μουσείο, μιλώντας στην Κατερίνα Μπατζάκη και στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.

«Η όλη ιδέα είναι να δημιουργηθούν νέοι χώροι. Το σκεπτικό ήταν να γίνει μία υπογειοποίηση του Μουσείου, να υπάρχουν δηλαδή αίθουσες κάτω από τον κήπο, και αυτό το νέο κομμάτι να ενωθεί με το κτίριο του πρώην ξενοδοχείου Ακροπόλ, το οποίο και θα γίνει τμήμα του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο είναι ένα από τα πιο σημαντικά Μουσεία στον κόσμο. Είναι όλη η ιστορία του αρχαιοελληνικού πολιτισμού από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι το τέλος της αρχαιότητας και τα ρωμαϊκά χρόνια. Υπάρχουν χιλιάδες αντικείμενα τα οποία βρίσκονται στις αποθήκες, ακριβώς επειδή δεν υπάρχει χώρος να εκτεθούν. Και είναι αμέτρητοι θησαυροί. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, είναι θησαυροί που πρέπει να τους γνωρίσει όλος ο κόσμος, γι’ αυτό και είναι επιβεβλημένο να γίνει επέκταση του Μουσείου»

Το περιμένουμε δεκαετίες. Ελπίζουμε να γίνει σύντομα. Και για εμάς τους ξεναγούς θα είναι πολύ σημαντικό, για να μπορέσουμε να μεταδώσουμε όλη αυτή την ομορφιά και τη γνώση στους επισκέπτες στη χώρα μας».

Σχετική Είδηση: ΕΡΤ Αρχείο: Θεμελίωση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου – 3 Οκτωβρίου 1866

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος