Πάτρα: Απονομή βραβείων Jean Moreas – Η γιορτή της ποίησης


Το Γραφείον Ποιήσεως και το Culture Book για μία ακόμα χρονιά απονέμουν τα Διεθνή Βραβεία Ποίησης “Jean Moreas” που αποτελούν πλέον έναν καθολικά αναγνωρισμένο θεσμό σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο. Υπηρετούν την ποίηση δίνοντας την ευκαιρία σε πολλούς δόκιμους αλλά και πρωτοεμφανιζόμενους ποιητές να παρουσιάζουν τη δουλειά τους διαμορφώνοντας ένα ποιητικό τοπίο υψηλής αισθητικής, λογοτεχνικής και πολιτισμικής αξίας.

Το Γραφείον Ποιήσεως τιμά ταυτόχρονα και προσωπικότητες που υπηρετούν τη τέχνη του λόγου με το σύνολο του έργου τους. Απονέμονται επίσης το Μεγάλο Βραβείο Jean Moreas, το Βραβείο Κωστής Παλαμάς, το Βραβείο Θανάσης Νάκας όπως και το μεγάλο Βραβείο σε Ελληνιστή ή Ελληνίστρια που με το έργο τους προβάλουν την Ελληνική Λογοτεχνία στο εξωτερικό.

Την επιτροπή κρίσης απαρτίζουν οι:
– Τριαντάφυλλος Η. Κωτόπουλος, Καθηγητής Δημιουργικής Γραφής και Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας – Ποιητής (πρόεδρος της επιτροπής) και τα μέλη:
– Αντώνης Δ. Σκιαθάς, Πρόεδρός του Γραφείου Ποιήσεως, Ποιητής – Κριτικός Λογοτεχνίας
– Λίνα Νικολακοπούλου, Ποιήτρια – Στιχουργός
– Γεωργία (Τζίνα) Καλογήρου, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας και Διδακτικής Εκπαίδευσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
– Διώνη Δημητριάδου, Κριτικός Λογοτεχνίας – Ποιήτρια
– Βαγγέλης Τασιόπουλος, Πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης – Ποιητής
– Κώστας Κρεμμύδας, Εκδότης περιοδικού «Μανδραγόρας» – Ποιητής

Τα Βραβεία Jean Moreas έχουν αρωγούς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και την Greek Library of London.

Η απονομή των βραβείων θα γίνει το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 στο Αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών στις 7:30 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο πρόεδρος του Γραφείου Ποιήσεως ποιητής Αντώνης Σκιαθάς τόνισε πως: “Είναι εξαιρετικά σημαντική η απονομή των Βραβείων Jean Moreas καθώς τιμώνται προσωπικότητες της τέχνης της ποίησης που την υπηρετούν και την τιμούν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η Πάτρα καθίσταται κέντρο για τη λογοτεχνία με τα βραβεία Jean Moreas αλλά και με το Patras Word Poetry Festival. Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και η Greek Library of London είναι φορείς που είναι αρωγοί διαχρονικά στο Γραφείο Ποιήσεως και αξιώνουν το επίπεδο των βραβείων με την επιτροπή κρίσης του που αποτελείται από καθηγητές Πανεπιστημίων, ποιητές και κριτικούς λογοτεχνίας. Τα Βραβεία Jean Moreas προβάλουν τόσο την τέχνη όσο και την κουλτούρα συνεργασίας φορέων για την προώθηση της ποίησης.“.

Πάτρα: Απονομή βραβείων Jean Moreas – Η γιορτή της ποίησης
Ο πρόεδρος του Γραφείου Ποιήσεως ποιητής Αντώνης Σκιαθάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ