Πιερ Καρντέν: Νέο βιβλίο ρίχνει φως στα πρώτα χρόνια του στον χώρο της μόδας

Array

Ένα νέο βιβλίο ρίχνει φως στα πρώτα βήματα στον κόσμο της μόδας του αείμνηστου Γάλλου μόδιστρου Πιερ Καρντέν, τα οποία τον οδήγησαν στην κορυφή το 1964 με την επαναστατική κολεξιόν του Cosmocorps της Διαστημικής Εποχής.

Ο συγγραφέας Ζαν – Πασκάλ Ες, επί σειρά ετών υπεύθυνος επικοινωνίας του σχεδιαστή μόδας, αποκαλύπτει έναν θησαυρό από σπάνια έγγραφα και φωτογραφίες στον τόμο με τίτλο «Pierre Cardin: Mode Mythe Modernité» (Πιερ Καρντέν: Μόδα, Μύθος, Νεωτερικότητα) που αναμένεται να κυκλοφορήσει στα γαλλικά από τις εκδόσεις Flammarion στις 21 Σεπτεμβρίου.

Το βιβλίο περιλαμβάνει πρόλογο από τον Ζαν Πολ Γκοτιέ (Jean Paul Gaultier), ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στο στούντιο Cardin και η φωτογραφία στο εξώφυλλο που απεικονίζει το μοντέλο Σίλια Χαμόντ με ροζ καπέλο σαν σύννεφο και ροζ παλτό να καθρεφτίζεται είναι μια εικόνα του 1962 του Βρετανού φωτογράφου, Νόρμαν Πάρκινσον.

Ο Πιερ Πελεγκρί, ένας άλλος στενός συνεργάτης του Πιερ Καρντέν, που διευθύνει το εστιατόριο Maxim’s, πήρε εικόνες από τον Ιάπωνα φωτογράφο Yoshi Takata, ο οποίος συνάντησε τον Γάλλο μόδιστρο το 1954 και τον κάλεσε να διδάξει ένα μάθημα στη Σχολή Μόδας Bunka στο Τόκιο το 1957. Έτσι έγινε το πρώτο βήμα μιας μακράς περιόδου καλλιτεχνικής και εμπορικής συνεργασίας των Cardin και Takata. Χάρη στον Takata, ο Πιερ Καρντέν γνώρισε τη μούσα του Χιρόκο Ματσουμότο το πρώτο μοντέλο από την Ιαπωνία στον κόσμο της γαλλικής υψηλής ραπτικής.

Οι δημιουργίες του Πιερ Καρντέν φορέθηκαν από ινδάλματα του στυλ, όπως η Τζάκι Κένεντι, η Λορίν Μπακόλ και η Ζαν Μορό. Μαζί με τους Paco Rabanne και André Courrèges, εισήγαγε φουτουριστικές δημιουργίες χρησιμοποιώντας υλικά όπως το PVC που συνεχίζουν να επηρεάζουν τους σχεδιαστές σήμερα. Ο Καρντέν συνέχισε να χτίζει μια παγκόσμια αυτοκρατορία έως τον θάνατό του, το 2020 σε ηλικία 98 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος