Πέθανε στα 97 του ο σκηνοθέτης Πίτερ Μπρουκ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών ο Βρετανός σκηνοθέτης Πίτερ Μπρουκ. Όπως αρχικά δημοσίευσε η Le Monde, την τελευταία του πνοή άφησε το Σάββατο 2 Ιουλίου, χωρίς χωρίς ωστόσο να αναφέρονται τα αίτια του θανάτου του.

Ο Πίτερ Μπρουκ κέρδισε πολλά βραβεία Tony και Emmy, ένα βραβείο Laurence Olivier, ένα Praemium Imperiale και ένα Prix Italia. Έχει πολλάκις χαρακτηριστεί ως «ο μεγαλύτερος εν ζωή θεατρικός σκηνοθέτης».

Γεννήθηκε το 1925, ζούσε και δραστηριοποιούνταν στην Γαλλία από 1970.

Με τo Royal Shakespeare Company, ο Brook σκηνοθέτησε την πρώτη αγγλόφωνη παραγωγή του Marat/Sade το 1964.

Μάλιστα, ανέβηκε στο Μπρόντγουεϊ το 1965 και κέρδισε το βραβείο Tony καλύτερου θεατρικού έργου και ο Μπρουκ του καλύτερου σκηνοθέτη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος