Πέθανε στα 90 του ο καπετάνιος του «Πλοίου της αγάπης» Γκάβιν Μακλάουντ

Στα 90 του χρόνια πέθανε χθες ο θεατρικός, τηλεοπτικός και κινηματογραφικός ηθοποιός Γκάβιν Μακλάουντ, που είχε ενσαρκώσει τον μόνιμα χαμογελαστό πλοίαρχο στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά των δεκαετιών του 1970 και 1980 «Το πλοίο της αγάπης».

Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε στο περιοδικό Variety της αμερικάνικης σόουμπιζ ο ανιψιός του Μαρκ Σι, χωρίς να διευκρινίσει την αιτία, ωστόσο έγινε γνωστό ότι ο ίδιος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα.

Ο Γκάβιν Μακλάουντ, που έπαιζε κατά βάση δεύτερους ρόλους, έγινε μάλλον απρόσμενα διάσημος ενσαρκώνοντας τον πλοίαρχο Στούμπινγκ στο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Pacific Princess, οι επιβάτες του οποίου, ενίοτε αστέρες του διαμετρήματος του Τζιν Κέλι, μπλέκονταν μόνιμα σε ρομαντικές ή αλλόκοτες περιπέτειες.

Η τηλεοπτική σειρά αποδείχθηκε εξαιρετικά δημοφιλής, αφού κράτησε 11 σεζόν κι ενέπνευσε διάφορες ταινίες.

«Οι κριτικοί την απεχθάνονταν, τη χαρακτήριζαν αποβλακωτική τηλεόραση», θα θυμόταν ο ηθοποιός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Los Angeles Times το 2013.

Είχε παίξει ακόμη τον ρόλο του σαρκαστικού, ετοιμόλογου συντάκτη ειδήσεων στην κωμική τηλεοπτική σειρά «The Mary Tyler Moore Show» της δεκαετίας του 1970, που θεωρείται κλασική.

Ο Μακλάουντ έδινε μάχη με τον αλκοολισμό για μεγάλο μέρος της καριέρας του. Είχε τέσσερα παιδιά από τον πρώτο του γάμο, που τερματίστηκε με διαζύγιο, και τρία θετά από τον δεύτερο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος