Πέθανε ο θρύλος της σάλσα μουσικής Τζόνι Πατσέκο

Ο Johnny Pacheco, «πατέρας» της μουσικής σάλσα, πέθανε τη Δευτέρα (15/2) στο Νιού Τζέρσεϊ, σε ηλικία 85 ετών. Την είδηση του θανάτου του έδωσε στη δημοσιότητα η οικογένειά του με σχετική ανακοίνωση. «Με μεγάλο πόνο ψυχής και ένα τεράστιο κενό στην καρδιά μου, σας ανακοινώνω ότι ο μαέστρος Johnny Pacheco “έφυγε” σήμερα ειρηνικά. Χίλια ευχαριστώ για τις προσευχές σας και όλη την αγάπη που του προσφέρατε πάντα», έγραψε η σύζυγός του – Cuqui Pacheco – στο Facebook σε ανακοίνωση εκ μέρους της οικογένειας του καλλιτέχνη. Πριν από λίγες ημέρες, ο δημοφιλής μουσικός εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο λόγω πνευμονίας.

Γεννημένος στις 25 Μαρτίου 1935, στην δομινικανή πόλη Σαντιάγο δε λος Καμπαγιέρος, ο Juan Azarias Pacheco -όπως ήταν το πραγματικό του όνομα- έφτασε με την οικογένειά του στη Νέα Υόρκη όταν ήταν παιδί. Εκεί σπούδασε στη σχολή Juillard School. Η καριέρα του ξεκίνησε τη δεκαετία του 1950 και ο ίδιος έγινε διάσημος με την ορχήστρα Pacheco y su Charanga.

Το 1964 ο Johnny Pacheco ίδρυσε τη δισκογραφική εταιρεία Fania Records, μαζί με τον δικηγόρο Gerald Masucci. Ο διάσημος μουσικός, συνθέτης και παραγωγός δημιούργησε επίσης το ιστορικό συγκρότημα Fania All-Stars band, από το οποίο πέρασαν θρυλικές μορφές της σάλσα, όπως η Celia Cruz, ο Hector Lavoe και ο Willie Colon.

«Αναπαύσου εν ειρήνη, αγαπημένε μου φίλε και δάσκαλε», έγραψε στο Twitter ο Colon.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Pacheco ηχογράφησε ή συνέθεσε περισσότερα από 100 τραγούδια, ανάμεσα σε αυτά τα «El faisan» και «Quitate tu».


Πηγές: AFP/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Associated Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος