Πέθανε ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς – Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο

Array

Θλίψη προκαλεί στον καλλιτεχνικό χώρο η είδηση του θανάτου του τραγουδιστή και μουσικοσυνθέτη Ρόμπερτ Ουίλιαμς στα 73 του χρόνια.

Την δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή της η φίλη του, Μπέσσυ Αργυράκη, η οποία επιβεβαίωσε την πληροφορία σε επικοινωνία που είχε με την ΕΡΤ.

Αντίο αγαπημένε μου, μελωδέ της καρδιάς μου, Άγγελε επί της γης. Τώρα θα τραγουδάς από εκεί ψηλά κι εμείς θα σε ακούμε για πάντα” έγραψε στον λογαριασμό της στο Instagram δημοσιεύοντας και με κοινή τους φωτογραφία από τα παλιά.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του και το τελευταίο διάστημα η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί. “Έφυγε” ήρεμα στον ύπνο του έχοντας στο πλευρό του τη γυναίκα του και τα τρία του παιδιά.

Ποιος ήταν ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 ήταν κιθαρίστας και τραγουδιστής της ροκ μπάντας Poll. Από το 1974 ήταν επίσης ενεργός τραγουδιστής ποπ και ροκ. Ο πρώτος του δίσκος κυκλοφόρησε το 1974 με τίτλο «Robert Williams». To 1976 σημείωσε μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι «Μίλα μου» από τον δίσκο «Εσύ κι εγώ».

Το 1977 εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον με τους Πασχάλη Αρβανιτίδη, Μπέσσυ Αργυράκη και Μαριάννα Τόλη και έφτασε με το τραγούδι Μάθημα Σολφέζ στην πέμπτη θέση.

Το 1991 συνέβαλε σημαντικά στην τηλεοπτική σειρά «Η Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου, για την οποία έγραψε τη μουσική και τους στίχους σε πολλά τραγούδια, με σημαντικότερο το τραγούδι έναρξης «Μες στην προσευχή μου». Ο δίσκος «Η Λάμψη» κυκλοφόρησε το 1992.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος