Πέθανε ο Astro, ιδρυτικό μέλος των UB40

Ο Βρετανός τραγουδιστής και πρώην μέλος των UB40, Τέρενς Γουίλσον, γνωστός ως Astro, άφησε την τελευταία του πνοή έπειτα από σύντομη ασθένεια, σε ηλικία 64 ετών.

Την ανακοίνωση έκανε η τελευταία μπάντα στην οποία συμμετείχε μαζί με δυο μέλη των UB40. «Είμαστε συντετριμμένοι… Ο κόσμος δεν θα είναι ποτέ ο ίδιος χωρίς αυτόν», ανέφερε η ανάρτηση.

Ο Astro εντάχθηκε στους UB40 το 1979 – λίγο μετά τη δημιουργία του συγκροτήματος – αλλά αποχώρησε το 2013. Μαζί με τον τραγουδιστή Άλι Κάμπελ και τον Μάικλ Βίρτιου ίδρυσαν μια νέα μπάντα με την οποία είχαν δώσει μερικές συναυλίες φέτος και επρόκειτο να βγει σε περιοδεία το 2022.

Το αρχικό συγκρότημα έκανε θραύση στις αρχές της δεκαετίας του 1980, παρουσιάζοντας την δική του εκδοχή της ρέγκε, και γνώρισε επιτυχία με επιτυχίες όπως το «Red Red Wine» και το «Can’t Help Falling In Love».

Το συγκρότημα με έδρα το Μπέρμιγχαμ -που πήρε το όνομά του από το έντυπο του επιδόματος ανεργίας της τότε κυβέρνησης- πούλησε περισσότερους από 70 εκατομμύρια δίσκους και είχε τρεις επιτυχίες στο νούμερο ένα του Ηνωμένου Βασιλείου.

«RIP Astro. Μάθαμε απόψε τα θλιβερά νέα ότι το πρώην μέλος των UB40, Terence Wilson, γνωστότερος ως Astro, απεβίωσε μετά από σύντομη ασθένεια. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του», έγραψαν στο Twitter οι σημερινοί UB40.

Σε συνέντευξή του στην Guardian τον Μάιο, ο Astro είχε μιλήσει για το συγκρότημα που έγινε η φωνή της δυσαρέσκειας των ανθρώπων της εργατικής τάξης για τα πολιτικά και παγκόσμια ζητήματα, μετά τη δημιουργία τους το 1978. Είχε πει επίσης ότι είχε βιώσει την «ίδια ταλαιπωρία με τους περισσότερους μαύρους στα τέλη της δεκαετίας του ’70», αναφερόμενος σε έναν νόμο που επέτρεπε στην αστυνομία να σταματά και να ερευνά άτομα που θεωρούσε ύποπτα – κάτι που ο Astro είπε ότι ήταν «εβδομαδιαίο φαινόμενο».

«Διαπιστώσαμε ότι μας ήταν πιο δύσκολο να γράψουμε ερωτικά τραγούδια από πολιτικούς στίχους, επειδή είναι πολύ πιο εύκολο να γράψεις για πράγματα που έχεις βιώσει ή διαβάσει. Μας φαινόταν φυσικό», πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχει καμία δουλειά σε αυτόν τον πλανήτη που να σου δίνει την ικανοποίηση που παίρνω εγώ. Ζω για να βρίσκομαι στη σκηνή», είχε δηλώσει παλιότερα ο Astro. Τον Αύγουστο, ο σαξοφωνίστας του συγκροτήματος Μπράιαν Τράβερς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών.

ΠΗΓΗ: BBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος