Πέθανε η Βρετανίδα συγγραφέας Χίλαρι Μαντέλ

Array

Η Χίλαρι Μαντέλ, η Βρετανίδα συγγραφέας της βραβευθείσας τριλογίας των «Γουλφ Χολ», πέθανε χθες, Πέμπτη, σε ηλικία 70 ετών, ανακοίνωσε σήμερα ο εκδοτικός οίκος που εξέδιδε τα βιβλία της.

Ο θάνατός της, λίγες ημέρες μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη τη Δευτέρα, επιβεβαιώθηκε από τον Μπιλ Χάμιλτον, τον επί σειρά ετών ατζέντη της. «Είχε τόσα πολλά σπουδαία μυθιστορήματα μπροστά της», δήλωσε ο κ. Χάμιλτον. «Είναι απλώς μια τεράστια απώλεια για τη λογοτεχνία», πρόσθεσε.

Η κ. Μάντελ, συγγραφέας δεκαεπτά βιβλίων, ήταν μία από τις πιο παρασημοφορημένες μυθιστοριογράφους της Βρετανίας. Είχε κερδίσει δύο φορές το Βραβείο Booker, το σημαντικότερο λογοτεχνικό βραβείο της χώρας, για το «Wolf Hall» και το «Bring Up the Bodies», τα οποία πούλησαν εκατομμύρια αντίτυπα. Το 2020, ήταν επίσης υποψήφια για το ίδιο βραβείο για το «The Mirror and the Light» (Ο καθρέφτης και το φως).

Η Παρόλ Σεγκάλ, πρώην βιβλιοκριτικός των New York Times, έγραψε σε μια κριτική του 2020 για το «The Mirror and the Light» λέγοντας ότι η γραφή της κ. Μαντέλ τυλίγει τον αναγνώστη «στη σάρωση μιας ιστορίας πλούσιας σε κατακτήσεις, συνωμοσίες και δαιδαλώδη ανθρώπινη ψυχολογία». Η κ. Μαντέλ δεν ήταν απλώς συγγραφέας ιστορικών μυθιστορημάτων, είπε η κ. Σεγκάλ, αλλά ειδικός στο να δείχνει «τι αποκαλύπτει και τι κρύβει η εξουσία στον ανθρώπινο χαρακτήρα».

Πηγή: New York Times

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος