Περού: Ανακαλύφθηκε αρχαίος τάφος των Ίνκας κάτω από σπίτι

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν έναν τάφο της εποχής των Ίνκας στην καρδιά της πρωτεύουσας του Περού Λίμα. Ο τάφος βρισκόταν κάτω από ένα σπίτι της εργατικής τάξης και πιστεύεται ότι περιέχει οστά μαζί με κεραμικά και στολίδια.

Ο επικεφαλής αρχαιολόγος Julio Abanto είπε στο Reuters ότι ο 500 ετών τάφος περιέχει θησαυρούς καλά φυλαγμένους σε ύφασμα.

Εκτίμησε ότι στο συγκεκριμένο σημείο είχαν ενταφιστεί μέλη μιας ευγενούς οικογένειας που κατοικούσε τη σημερινή Λίμα πριν οι ισχυροί Ίνκας δημιουργήσουν μια μεγάλη αυτοκρατορία κατά μήκος της δυτικής Νότιας Αμερικής το 1400.

Φημισμένοι για τον χρυσό και τις εκλεπτυσμένες κατασκευές τους, συμπεριλαμβανομένου του βασιλικού καταφυγίου στην κορυφή του βουνού του Μάτσου Πίτσου, οι Ίνκα κατακτήθηκαν από Ισπανούς εισβολείς το 1532.

Ο Ιπολίτο Τίκα, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στη Λίμα, είπε σε συνέντευξή του ότι κυριεύτηκε από συγκίνηση και έκπληξη. “Είναι καταπληκτικό. Πραγματικά δεν έχω άλλα λόγια να το περιγράψω” είπε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι μελλοντικές γενιές στην εργατική γειτονιά San Juan de Lurigancho θα εκτιμήσουν την πλούσια ιστορία γύρω τους.

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος