Περιφέρεια Αττικής: Πρεμιέρα για το Φεστιβάλ Παράδοσης – Πρόγραμμα

Μια μεγάλη αγκαλιά για όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους ανοίγει η Περιφέρεια Αττικής από σήμερα 14 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου στο Θέατρο «Κατίνα Παξινού» του Αττικού Άλσους, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Παράδοσης της Περιφέρειας Αττικής.

Παραδοσιακοί χοροί, τραγούδια, έθιμα, ιστορικές μνήμες και ντοπιολαλιές από κάθε σημείο της Ελλάδας ζωντανεύουν στο Αττικό Άλσος, με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους που έχτισαν τη ζωή τους στην Αττική αλλά κρατούν στη μνήμη και την καθημερινότητά τους την ομορφιά των ιδιαίτερων πατρίδων τους, με τα πολύτιμα στοιχεία που συνιστούν τη «Μεγάλη Ελλάδα».

«Η Περιφέρεια Αττικής υποδέχεται στο Αττικό Άλσος τους ανθρώπους που κρατάνε ζωντανή την παράδοση της πατρίδας μας» τόνισε σε δηλώσεις του με αφορμή την έναρξη του Φεστιβάλ ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης και πρόσθεσε: «Το ιδιαίτερο πολιτιστικό στίγμα και τα τεκμήρια παράδοσης κάθε περιοχής, είναι οι ψηφίδες που συνθέτουν το μωσαϊκό του διαχρονικού ελληνικού πολιτισμού. Η Περιφέρεια στηρίζει την προσπάθεια που καταβάλλουν με πάθος και μεράκι οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Αττικής και καλεί τους πολίτες να χαρούν από κοντά την ομορφιά της παράδοσής μας, της “Μεγάλης Ελλάδας” μας».

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του 2ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής «Καλοκαίρι Πολιτισμού με μέρες μουσικής και θεάτρου», οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 4 Αυγούστου με πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, με προκράτηση εισιτηρίων online στο www.ticketservices.gr ή τηλεφωνικά στο 210 7234567. Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 21.00 και η προσέλευση του κοινού είναι μέχρι τις 20.15.

Το πρόγραμμα συντονίστηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Β. Γιαννακόπουλο, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Χ. Ρώμα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ με μουσικές και συλλόγους ανά περιοχή, έχει ως εξής:

14 Ιουνίου: Θράκη

15 Ιουνίου: Θεσσαλία

16 Ιουνίου: Επτάνησα

17 Ιουνίου: Πόντος και ομάδα από Πυρριχιστές

18 Ιουνίου: Μικρά Ασία

19 Ιουνίου: Αρκαδία

20 Ιουνίου: Δωδεκάνησα

21 Ιουνίου: Μάνη

22 Ιουνίου: Κυκλάδες

23 Ιουνίου: Ήπειρος

27 Ιουνίου: συναυλία αφιερωμένη στο δημοτικό τραγούδι από την Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδος με τη συμμετοχή Αντώνη Κυρίτση, Βαγγέλη Δημούδη Γιώργο Μπαγιώκη κ.ά.

29 Ιουνίου: Σμυρναίικα τραγούδια με τον Λαμπρό Καρελά, τη Μαριώ, τον Γιώργο Βεντουζά κ.α.

1-2 Ιουλίου: Φεστιβάλ Κρητικής Παράδοσης με γνωστούς λυράρηδες και χορευτικά συγκροτήματα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος