Πάτρα: Aπό τον «Οθέλλο» έως «Τα μπλουζ του Θάνου Μικρούτσικου»

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησαν οι παραστάσεις θεάτρου στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, με τον «Οθέλλο» του William Shakespeare, να κάνει την αρχή το βράδυ της Τρίτης 29/6, στον υπαίθριο χώρο του Εργοστασίου Τέχνης «Θάνος Μικρούτσικους», ο οποίος αποτελεί και την «Κεντρική Σκηνή» των φετινών εκδηλώσεων.

Οι φίλοι του θεάτρου γέμισαν – τηρώντας το πρωτόκολλο – το χώρο και είχαν την τύχη να απολαύσουν μία εξαιρετική παράσταση, μέσα από την σκηνοθετική ματιά των Αιμίλιου Χειλάκη – Μανώλη Δούνια, με τον Γιάννη Μπέζο στον ομώνυμο ρόλο. Επί σκηνής ξετυλίχθηκε η ιστορία παράφορου έρωτα που αντιβαίνει σε φυλετικές, ηλικιακές και κοινωνικές διαφορές και συνάμα μία τραγωδία για τη ζήλια, την προδομένη εμπιστοσύνη και το φόβο για οτιδήποτε ξένο και διαφορετικό.

Την παράσταση παρακολούθησε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων.
Η παράσταση, ανεβαίνει σε μετάφραση Διονύση Καψάλη και σε πρωτότυπη μουσική του Δημήτρη Καμαρωτού. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ο Γιάννης Μπέζος (Οθέλλος), ο Αιμίλιος Χειλάκης (Ιάγος) και η Μυρτώ Αλικάκη (Αιμιλία). Βραβάντιος ο Κώστας Κορωναίος, Κάσσιος ο Αλέξανδρος Βάρθης, Δυσδαιμόνα, η Μάιρα Γραβάνη. Συμπρωταγωνιστούν οι: Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Κρις Ραντάνοφ, Μανώλης Δούνιας, Ελευθερία Κοντογεώργη, Νίκος Τσιμάρας.

Πάτρα: Aπό τον «Οθέλλο» έως «Τα μπλουζ του Θάνου Μικρούτσικου»ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Διονύσης Καψάλης
Διασκευή: Μανώλης Δούνιας
Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χειλάκης – Μανώλης Δούνιας
Πρωτότυπη Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός
Σύλληψη σκηνικού χώρου: Αιμίλιος Χειλάκης
Διαμόρφωση σκηνικού χώρου: Κατερίνα Χάρου
Κοστούμια: Makis Tselios Atelier
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Βοηθός Σκηνοθετών: Νίκος Τσιμάρας
Artwork: Πέτρος Παράσχης
Αγωγή Λόγου: Ηλίας Παπαθανασίου

ΔΙΑΝΟΜΗ
Οθέλλος: Γιάννης Μπέζος
Ιάγος: Αιμίλιος Χειλάκης
Αιμιλία: Μυρτώ Αλικάκη
Βραβάντιος: Κώστας Κορωναίος
Κάσσιος: Αλέξανδρος Βάρθης
Δυσδαιμόνα: Μάιρα Γραβάνη
Ροδρίγος: Κωνσταντίνος Γαβαλάς
Μοντάνος: Κρις Ραντάνοφ
Δόγης: Μανώλης Δούνιας
Μπιάνκα: Ελευθερία Κοντογεώργη
Λουδοβίκος: Νίκος Τσιμάρας

Η διάθεση των εισιτηρίων γίνεται ηλεκτρονικά από το viva.gr και στο ταμείο του Δημοτικού θεάτρου 11.00 – 16.00 πλην Κυριακής.
Γενική είσοδος 20.00 €, φοιτητικό, ανέργων, άτομα ηλικίας άνω των 65, 15.00€

Πάτρα: Aπό τον «Οθέλλο» έως «Τα μπλουζ του Θάνου Μικρούτσικου»JAZZ+ΠΡΑΞΕΙΣ την 1η Ιουλίου

Στον επόμενο… μουσικό τόνο, το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας θα κινείται σε ρυθμούς «JAZZ+ΠΡΑΞΕΙΣ». Η αυλαία της τριήμερης φετινής ενότητας ανοίγει αύριο (Πέμπτη) 1η Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ, στον πολυχώρο των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων, με «Τα μπλουζ του Θάνου Μικρούτσικου».

Όπως αναφέρει ο Δήμος Πατρέων: «Μέσα από την συναυλία θα αναδειχθεί η τάση του μεγάλου πατρινού δημιουργού προς το σύνθετο αυτοσχεδιασμό. Τάση που τον ακολουθούσε στο έργο και τα τραγούδια του, από τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’70. Ο Θάνος πειραματιζόταν σε νέες μουσικές φόρμες και συνεργαζόταν με νέους ανθρώπους, τολμώντας πάντα μια καινούρια προσέγγιση στα τραγούδια του.

Μπαλάντες, μελωδίες, λαϊκά τραγούδια βαφτίζονται και ξαναγεννιούνται με τζαζ ηχοχρώματα και με σύγχρονο ηλεκτρικό ήχο στην αυριανή συναυλία, φέρνοντας στο προσκήνιο τις Τζαζ-ροκ αναφορές που υπάρχουν σε κομμάτια όπως «Το κακόηθες μελάνωμα» από το «Εμπάργκο» και κυρίως στη live εκδοχή του από το Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας, τον Ιούλιο του ’82, έτσι όπως καταγράφηκε, ως «Κι αυτό κακόηθες παιδιά;», στο LP «Αραπιά Για Λίγο Πάψε Να Χτυπάς με το Σπαθί». Στοιχεία τζαζ και αυτοσχεδιασμού μπορεί κάποιος να ανακαλύψει όμως ακόμα και στα «Πολιτικά Τραγούδια» καθώς και σε άλλους δίσκους ή και τραγούδια εκείνης της περιόδου.

Βασικοί συνεργάτες του Θάνου Μικρούτσικου, θα φέρουν στο προσκήνιο μουσικές στιγμές του συνθέτη με τον τρόπο που εκείνος Θα ήθελε. Αγγίζουν τις μελωδίες του και συνομιλούν μαζί τους ενώ ο Χρήστος Θηβαίος τραγουδάει Καββαδία (Λύχνος του Αλλαδίνου,’Ενα μαχαίρι, William GeorgeAllum κ.α) Μπρεχτ, Τριπολίτη (Μπουμ,’Ενα μπλουζ η αγάπη μου πένθιμο), Καβάφη, Ελευθερίου(Άμλετ).

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί η οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου και η σύζυγός του Μαρία Παπαγιάννη.Πάτρα: Aπό τον «Οθέλλο» έως «Τα μπλουζ του Θάνου Μικρούτσικου»
Παίζουν: Καλλίστρατος Δρακόπουλος (Τύμπανα), Μάξιμος Δράκος (πιάνο), Γιώτης Κιουρτσόγλου (μπάσο) , David Lynch ( σαξόφωνο, φλάουτο, κρουστά), Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστά). Τραγουδάει ο Χρήστος Θηβαίος.

Κατά την διάρκεια της τριήμερης ενότητας του «JAZZ» + «ΠΡΑΞΕΙΣ», ο χώρος όπου φιλοξενείται η έκθεση «Νο paper limit» στα Παλαιά Σφαγεία θα είναι επισκέψιμος για το κοινό, από τις 7.00 το απόγευμα έως τις 9.00 το βράδυ.

Η προμήθεια των εισιτηρίων για την συναυλία γίνεται στο Ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου καθημερινά από τις 11.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα και ηλεκτρονικά από την ηλεκτρονική πλατφόρμα ticketservises.gr στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού patrasculture.gr και στο βιβλιοπωλείο «Ροδόπουλος», Φιλοποίμενος και Κορίνθου.

Οι τιμές των εισιτηρίων για την συναυλία διαμορφώνονται ως εξής: Γενική είσοδος 10.00 €. Άνεργοι, Φοιτητές, πολύτεκνοι, άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, 7.00€. Για συλλόγους – σωματεία και για προμήθεια από 10 εισιτήρια και πάνω, ισχύει η ειδική προσφορά των 5.00€. Για τα άτομα με αναπηρία και τον συνοδό τους η είσοδος είναι δωρεάν.
Επίσης έχει προβλεφθεί και διατίθενται με την μορφή «πακέτου» εισιτήρια εισόδου και για τις τρεις ημέρες του «JAZZ+ΠΡΑΞΕΙΣ» στην τιμή των 20.00€».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος