Παράταση προβολών για τα «Αδέσποτα Κορμιά» στον κιν/φο Δαναό

Σύνοψη
  • Η βραβευμένη ταινία «Αδέσποτα Κορμιά» προβάλλεται για δεύτερη εβδομάδα στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ παρουσία της σκηνοθέτιδας Ελίνας Ψύκου, έχοντας λάβει θερμή υποδοχή από το κοινό κατά την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας της
  • Ένα ντοκιμαντέρ για νομικά παράδοξα, τεχνητά σύνορα και κοινωνικές ανισότητες αλλά κυρίως ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή, τον θάνατο και ακόμα περισσότερο για το δικαίωμα να επιλέγεις ανάμεσα στα δύο
  • Τα «Αδέσποτα Κορμιά» θα προβληθούν επίσης σε κινηματογραφικές αίθουσες σε Ρέθυμνο και Πάτρα

Τα «Αδέσποτα Κορμιά» της Ελίνας Ψύκου έκαναν πρεμιέρα στις 28 Μαρτίου στις ελληνικές αίθουσες και μετά από μια επιτυχημένη πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας με sold-out προβολές, συνεχίζουν τις προβολές τους στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ από τις 4 μέχρι τις 10 Απριλίου, παρουσία της σκηνοθέτιδας.

Στην πρεμιέρα της ταινίας παρευρέθηκε η σκηνοθέτιδα Ελίνα Ψύκου, καθώς και πλήθος συντελεστών: ο Νίκος Βαβούρης (μοντέρ), ο Νικόλας Καρανικόλας (διευθυντής φωτογραφίας), ο Λεωνίδας Λιάμπεης (associate producer, Long Run Productions), η Αφροδίτη Κατερινοπούλου (διεύθυνση παραγωγής και βοηθός σκηνοθέτη) και η Ρέα Αποστολίδη και ο Γιούρι Αβέρωφ (συμπαραγωγοί, Anemon Productions).

Παράταση προβολών για τα «Αδέσποτα Κορμιά» στον κιν/φο Δαναό
© Μιχάλης Κωνσταντάς

Το ντοκιμαντέρ έκανε πρεμιέρα στο διαγωνιστικό F:ACT του φεστιβάλ CPH:DOX στην Κοπεγχάγη καθώς και στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του 26ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, όπου απέσπασε δύο βραβεία (Ειδική Μνεία στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα και Ειδική Μνεία Διεθνούς Αμνηστίας).

Η ταινία συνεχίζει το φεστιβαλικό της ταξίδι και σύντομα θα βρεθεί και στον Καναδά και το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Hot Docs, ως μέρος του προγράμματος Changing Face of Europe που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του European Film Promotion (EFP).

Παράταση προβολών για τα «Αδέσποτα Κορμιά» στον κιν/φο Δαναό
© Μιχάλης Κωνσταντάς

Σύνοψη Ταινίας

Η Ρόμπιν είναι έγκυος, αλλά δε θέλει να γίνει μητέρα. Η Κατερίνα θέλει αλλά δεν μπορεί. H Κική θέλει απλώς να πεθάνει με αξιοπρέπεια. Όμως η άμβλωση, η εξωσωματική γονιμοποίηση και η ευθανασία αντίστοιχα δεν είναι νόμιμες στις χώρες τους. Τα Αδέσποτα Κορμιά εξερευνούν τη σωματική αυτονομία σε μια Ευρώπη, όπου επιτρέπεται να ταξιδέψεις, να εργαστείς και να καταναλώσεις ελεύθερα αλλά όχι πάντα να ζήσεις ή να πεθάνεις όπως επιθυμείς.

Η νέα ταινία της Ελίνας Ψύκου είναι ένα ντοκιμαντέρ με τη μορφή road movie. Οι ηρωίδες ταξιδεύουν σε μια Ευρώπη που ολοένα συντηρικοποιείται, διεκδικώντας τίποτα λιγότερο από αυτονομία και αυτοδιάθεση του σώματός τους. Το ταξίδι τους είναι αβάστακτα σοβαρό και ανέλπιστα αστείο, τα αιτήματά τους επείγοντα, ο αντίλογος σαθρός αλλά συχνά ηχηρός, το αποτέλεσμα αμφίρροπο. Ένα ντοκιμαντέρ για νομικά παράδοξα, τεχνητά σύνορα και κοινωνικές ανισότητες αλλά κυρίως ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή, τον θάνατο και ακόμα περισσότερο για το δικαίωμα να επιλέγεις ανάμεσα στα δύο. 

Πρόγραμμα Επιπλέον Προβολών

ΑΘΗΝΑ – Κινηματογράφος Δαναός

Προπώληση στο ταμείο του κινηματογράφου και στο: https://www.danaoscinema.store/ibooking93/shows.xhtml

  • Πέμπτη 4, Παρασκευή 5, Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Απριλίου στις 17.45
  • Δευτέρα 8 Απριλίου στις 20.00
    Θα ακολουθήσει Q&A με τη σκηνοθέτιδα Ελίνα Ψύκου και τον Νίκο Πάστρα, σκηνοθέτη, μοντέρ και γραφίστα.
  • Τρίτη 9 Απριλίου στις 20.00
    Θα ακολουθήσει Q&A με τη σκηνοθέτιδα Ελίνα Ψύκου και τον Γιάννη Βασιλείου, κριτικό κινηματογράφου (LIFO, Cinemagazine.gr).
  • Τετάρτη 10 Απριλίου στις 17.40
    Θα ακολουθήσει Q&A με τη σκηνοθέτιδα Ελίνα Ψύκου και τον Χρήστο Πολίτη, διαχειριστή της σελίδας «Ο Χρήστος δε μένει πια εδώ».

Προβολές Εκτός Αθηνών

  • ΡΕΘΥΜΝΟ – Χώρος Πολιτισμού “Σημείο”

Σάββατο 6 Απριλίου, 20.00

Προπώληση στο ταμείο του χώρου (Πατριάρχου Αθηναγόρα 17, Ρέθυμνο)

  • ΠΑΤΡΑ – Θέατρο Λιθογραφείον

Τρίτη 9 Απριλίου, 21.30

Τετάρτη 10 Απριλίου, 21.30

Προπώληση στο ταμείο του θεάτρου (Μαίζωνος 172Β, Πάτρα)

Πληροφορίες: https://www.facebook.com/events/1411019146539122/1411019156539121

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος