Παραιτήθηκε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη έκανε δεκτή την παραίτηση που υπέβαλε το βράδυ του Σαββάτου ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης. Στην επιστολή του, o Δημήτρης Λιγνάδης αναφέρει – μεταξύ άλλων – ότι έχει στοχοποιηθεί με φήμες, υπονοούμενα και διαρροές χωρίς επίσημη καταγγελία, γεγονός που δεν του επιτρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Δεσμεύεται να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά του.

“Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες ενός τοξικού κλίματος φημών, υπονοούμενων, διαρροών και αναφορών γύρω από το πρόσωπό μου, χωρίς μάλιστα να έχει υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη καταγγελία. Γεγονός που θα μου επέτρεπε το ελάχιστο προβλεπόμενο από ένα Κράτος Δικαίου, δηλαδή τη δυνατότητα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου” σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Λιγνάδης.

“Αντιπαρερχόμενος τις ερμηνείες που θα γεννήσει η κίνηση μου αυτή, οφείλω να βάλω το καλό του Εθνικού Θεάτρου πάνω από όλα και να προστατέψω το θεσμό από μία ατέρμονη επικοινωνιακή και πολιτική διελκυστίνδα” τονίζει.

Κάνει λόγο για προσωπικές επιθέσεις, επισημαίνοντας: “επιλέγω να σταθώ κι εγώ όρθιος απέναντί τους ως πρόσωπο και όχι να κρυφτώ στην κουίντα του Εθνικού Θεάτρου”.

“Επιπλέον, η παραίτησή μου αυτή, μού επιτρέπει να προχωρήσω χωρίς να δεσμεύω ή να δεσμεύομαι πλέον θεσμικά και να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου έναντι όσων επέλεξαν να με στοχοποιήσουν, εξυπηρετώντας την οποιαδήποτε σκοπιμότητα” επισημαίνει ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Η επιστολή παραίτησης του κ. Λιγνάδη προς την υπουργό Πολιτισμού:

Παραιτήθηκε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος