Πανελλήνιος Διαγωνισμός Σεναρίου για τα διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση – Παράταση έως 31/12/2021

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος έχει προκηρύξει έναν Πανελλήνιο διαγωνισμό επετειακού χαρακτήρα προκειμένου να τιμήσει τα διακόσια χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821:

  • Πρωτότυπου μικρού μήκους με θέμα το 1821 (εποχής ή και θέμα/ιστορία που διαδραματίζεται κατά τα διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση έως σήμερα, αλλά συνδέεται με κάποιον τρόπο με τον Αγώνα της Παλιγγενεσίας, όχι απαραίτητα με τη χρονολογία κήρυξής του)

Λόγω της βαρύτητας του ιστορικού γεγονότος της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, το Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε. αποφάσισε να παρατείνει τη διάρκεια του διαγωνισμού έως το τέλος του 2021.

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Σεναρίου για τα διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση – Παράταση έως 31/12/2021

Το πρώτο βραβείο πρωτότυπου σεναρίου, θα λάβει έπαθλο 1.000 ευρώ για τον συγγραφέα και μετάλλιο (επιπλέον 500 ευρώ θα δοθούν στον επαγγελματία παραγωγό εφ’όσον καταθέσει φάκελο χρηματοδότησης στο Ε.Κ.Κ. η στην ΕΡΤ). Οι δεύτεροι και τρίτοι νικητές θα τύχουν δωρεάν ανάλυσης και θα λάβουν μετάλλιο. Οι έπαινοι θα λάβουν τιμητική διάκριση.

Η Ε.Σ.Ε. θα καλύψει το κόστος κατοχύρωσης των δικαιωμάτων του επομένου μικρού μήκους έργου όσων λάβουν έπαινο.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν συμμετοχή μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2021, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Να πραγματοποιηθεί η κατοχύρωση σεναρίου στην ΕΣΕ (τύπος έργου: Σενάριο μικρού μήκους Πρωτότυπο), εδώ.

Βήμα 2: Με τον κωδικό κατοχύρωσης να δηλώσετε συμμετοχή στον σχετικό διαγωνισμό (1821 – 2021 Πανελλήνιος Διαγωνισμός Σεναρίου της Ε.Σ.Ε. για τα διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση) εδώ.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό διασφαλίζεται με τον κωδικό συμμετοχής που λαμβάνει ο κάθε μετέχων μετά την υποβολή του έργου, στην ειδική εφαρμογή του διαγωνισμού (βλ. βήμα 2), στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει. Μην αναγράφετε το ονοματεπώνυμό σας εντός του αρχείου pdf του σεναρίου.

Για πλήρη ενημέρωση, όρους διαγωνισμού και δείγμα σεναρίου, επισκεφθείτε τον διαδικτυακό τόπο της Ένωσης και για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις, επικοινωνήστε στο email info@senariografoi.gr.

Σε περίπτωση που τα σενάρια δεν υπερβαίνουν τα είκοσι η οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού έχει δικαίωμα είτε να κηρύξει το διαγωνισμό άγονο ή να απονείμει λιγότερα βραβεία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος