Παναγιώτης Μάργαρης: Η κιθάρα είναι το μέσο για να ενώνομαι με τον τεράστιο ωκεανό της μουσικής

«Η κλασική κιθάρα είναι το πιο πλήρες μουσικό όργανο. Είναι το πολυφωνικό εκείνο όργανο που μπορεί να διεισδύσει σε όλα τα μουσικά είδη. Έχει εκατοντάδες ηχοχρώματα και μπορεί να εκφράσει οποιοδήποτε συναίσθημα: νοσταλγία, τρυφερότητα αλλά και ένταση κι ερωτισμό και πάθος» λέει ο Παναγιώτης Μάργαρης στη συνέντευξή του στην πολιτιστική εκπομπή της Φωνής της Ελλάδας «Μυστικό Πέρασμα με τη Φούλη Ζαβιτσάνου, με αφορμή την φετινή του μουσική παράσταση με τίτλο «Πρελούδιο στον Έρωτα».

Ο μουσικός που έχει καταφέρει να μυήσει το ευρύ κοινό στον «κλειστό» μέχρι πρότινος κόσμο της κλασικής κιθάρας, έχοντας ερμηνεύσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής, ξεκαθαρίζει πως «δεν έχει ταμπού στη μουσική», πως «υπάρχουν αριστουργήματα σε όλα τα είδη» και πως για εκείνον η κιθάρα είναι το μέσο για να ενώνεται με τον «τεράστιο ωκεανό» της μουσικής.

Παναγιώτης Μάργαρης: Η κιθάρα είναι το μέσο για να ενώνομαι με τον τεράστιο ωκεανό της μουσικής

Απόδειξη για τα λεγόμενα του η δισκογραφική του πορεία αλλά και η τελευταία του δουλειά που είναι ομώνυμη με την φετινή παράσταση: «Το Πρελούδιο στον Έρωτα είναι ο τίτλος της παράστασης αλλά και ο τίτλος του τελευταίου μου άλμπουμ που ξεκίνησε πολύ δυναμικά …αλλά η πανδημία ανέκοψε την πορεία του» αναφέρει, για να συμπληρώσει πως η δημιουργία αυτού του άλμπουμ αποτέλεσε για αυτόν «ένα καταφύγιο και μια σανίδα σωτηρίας» στις δύσκολες μέρες του εγκλεισμού.

Μιλώντας για το υπόλοιπο ρεπερτόριο της παράστασης αναφέρεται με δέος στην συνεργασία του με τον πρόσφατα εκλιπόντα, τιτάνα της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, Μίκη Θεοδωράκη, και στα τραγούδια που «έφτιαξαν μαζί» και αποτελούν μέρος της φετινής μουσικής του παρουσίασης.

Παναγιώτης Μάργαρης: Η κιθάρα είναι το μέσο για να ενώνομαι με τον τεράστιο ωκεανό της μουσικής

Το «Πρελούδιο στον Έρωτα» έχει ήδη διαγράψει μια μεγάλη και φωτεινή πορεία στον ελληνικό χάρτη φέτος το καλοκαίρι με παραστάσεις στα Ιωάννινα, στην Αστυπάλαια, στην Ιθάκη, στην Πάτρα και αλλού, έχει όμως μπροστά του ακόμα κάποια σημαντικά ραντεβού: την Κυριακή 05/09 στην Αυλή του Μύλου στη Λάρισα αλλά και την μεγάλη αθηναϊκή του στιγμή την Πέμπτη 16/09 στο Κηποθέατρο Παπάγου.

Παναγιώτης Μάργαρης: Η κιθάρα είναι το μέσο για να ενώνομαι με τον τεράστιο ωκεανό της μουσικής

«Ο κόσμος έχει μεγάλη ανάγκη από τη μουσική σε αυτή τη σκοτεινή και νοσηρή εποχή που διανύουμε» λέει ο Παναγιώτης Μάργαρης και καταθέτει το δικό του βίωμα και την ανάγκη του να γίνεται ακόμα πιο δημιουργικός όσο οι συνθήκες και οι στιγμές γίνονται ακόμα πιο δύσκολες. «Να πεισμώνουμε, να πεισμώνουμε. Όσο και να έχουμε πέσει χαμηλά να προσπαθούμε να επανέρθουμε στο φως» λέει χαρακτηριστικά.

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος